Απεργία την Πρωτομαγιά

H διαμαρτυρία των κολάν - Η επιστολή μητέρας που προκάλεσε τις φοιτήτριες

H διαμαρτυρία των κολάν - Η επιστολή μητέρας που προκάλεσε τις φοιτήτριες Facebook Twitter
9

Μια επιστολή κατά των κολάν που γράφτηκε από μια μητέρα και δημοσιεύτηκε σε μια εφημερίδα στη πανεπιστημιούπολη στην Ιντιάνα, πυροδότησε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

«Είμαι απλώς μια καθολική μητέρα τεσσάρων γιων με ένα πρόβλημα που μόνο τα κορίτσια μπορούν να λύσουν: τα κολάν!», γράφει η Maryann White σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα.

Η White εξήγησε ότι το θέαμα των κολάν την τρόμαξε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στους τέσσερις γιους της καθώς το ρούχο το κάνει δύσκολο για τους νέους να αγνοήσουν τα γυναικεία σώματα.

«Σκεφτείτε τις μητέρες των γιων την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια και σκεφτείτε την επιλογή τζιν», πρότεινε στις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου του Notre Dame.


Η επιστολή πυροδότησε μια άμεση αντίδραση από τους μαθητές, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η επιλογή τους για ρούχα δεν πρέπει να ελέγχεται και οι γυναίκες πρέπει να είναι ελεύθερες να φορούν ό, τι θέλουν.

Μια ομάδα σπουδαστών, οι "Irish 4 Reproductive Health", διοργάνωσε ειδική ημέρα διαμαρτυρίας και ενθάρρυνε τους ανθρώπους όλων των φύλων να φορούν να φορούν τα κολάν τους περήφανα στην πανεπιστημιούπολη.

Η οργάνωση χαρακτήρισε σεξιστική τη λογική της μητέρας, ότι οι γυναίκες είναι υπεύθυνες για τις πράξεις των ανδρών, που είναι ανίκανοι να ελέγξουν τον εαυτό τους.

Ορισμένες φοιτήτριες μοιράστηκαν φωτογραφίες φορώντας τα κολάν τους και δηλώνουν πως τώρα θα τα φοράνε όλο και πιο συχνά.

Αν και το κολάν έχει εδώ και χρόνια βρει θέση στην γυναικεία γκαρνταρόμπα εκτός γυμναστηρίου, εξακολουθεί να είναι επιλογή που σε κάποιους μοιάζει ανάρμοστη, γράφει η Washington Post κάνοντας αναφορές και σε άλλες επιστολές.

Ωστόσο η επιστολή αυτή εκτιμάται πως είναι τόσο ακραία που θα μπορούσε να είναι κάποιο τρολ.

Όμως η απάντηση στην επιστολή της μητέρας δεν ήρθε μόνο από τις φοιτήτριες, αλλά και από τα αγόρια. Ένας φοιτητής έγραψε μια επιστολή με τη σειρά του με την οποία ζητά από τα κορίτσια να φοράνε ελεύθερα κολάν, αλλά και ρούχα που τους αρέσουν.

Μια άλλη μητέρα γράφει πως έχει και αυτή τρεις γιους και πως τα κολάν δεν ήταν και δεν είναι θέμα, γιατί τα αγόρια της έμαθαν να σέβονται τις γυναίκες.

Διεθνή
9

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ