Νέα Ζηλανδία: «Άλλαξε μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη» λέει η γιαγιά του δράστη

Νέα Ζηλανδία: «Άλλαξε μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη» λέει η γιαγιά του δράστη Facebook Twitter
0

Η γιαγιά του ακροδεξιού εξτρεμιστή Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος εξαπέλυσε τις δολοφονικές επιθέσεις με 50 νεκρούς στη Νέα Ζηλανδία, μίλησε στον φακό του τοπικού καναλιού 9News εκφράζοντας την απόγνωσή της για τη δράση του 28χρονου.

Η 81χρονη Μάρι Φιτζέραλντ υποστηρίζει ότι ο εγγονός της «άλλαξε» όταν ταξίδεψε στην Ευρώπη. 

Τα παιδικά χρόνια και η στροφή στον φασισμό

Ως μαθητής στο λύκειο του Γκράφτον, ο Τάραντ ενδιαφερόταν περισσότερο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και λιγότερο για ερωτικές σχέσεις με συνομήλικές του, λέει η Φιτζέρλαντ.

«Περνούσε τον περισσότερο χρόνο του παίζοντας παιχνίδια σε υπολογιστές», λέει για τον εγγονό της που έσπειρε τον θάνατο σε δύο τεμένη του Κράιστσέρτς, σκοτώνοντας εν ψυχρώ δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 48. «Δεν νομίζω ότι είχε στην "ατζέντα" τα κορίτσια». 

Ο Τάραντ μεγάλωσε στην πόλη Γκράφτον και οι δικοί του εκτιμούν ότι άρχισε να ελκύεται από τη νεοφασιστικη ιδεολογία κατά τις περιπλανήσεις του στην Ευρώπη.

«Μόνο όταν ταξίδεψε, νομίζω ότι αυτό το αγόρι άλλαξε εντελώς από το αγόρι που ξέραμε». 

Νέα Ζηλανδία: «Άλλαξε μετά τα ταξίδια στην Ευρώπη» λέει η γιαγιά του δράστη Facebook Twitter

«Στην αρχή σκέφτηκα πως δεν ήταν δυνατό. Μετά είδα την φωτογραφία του (...) Αυτό δεν διορθώνεται», σχολιάζει από την πλευρά του ο θείος του ακροδεξιού εξτρεμιστή, Τέρι Φιτζέραλντ. 

Η κα Φιτζέρλαντ λέει πως τους πρώτους δώδεκα μήνες μετά την επιστροφή του δεν είχαν αντιληφθεί «τίποτα το ανησυχητικό», αλλά οι επιθεωρητές θεωρούν ότι ο Τάραντ προετοίμαζε τις επιθέσεις του για τουλάχιστον δύο χρόνια.  «Μιλήσαμε και φάγαμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε (σ.σ την επιστροφή του). Τώρα είμαστε όλοι απελπισμένοι». 

Η οικογένειά του Τάραντ έμαθε για τη σφαγή από την τηλεόραση και τόσο η μητέρα του όσο και η αδελφή του παραμένουν υπό την επιτήρηση της αστυνομίας στο σπίτι τους. 

«Λυπόμαστε για τις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Είμαι συντετριμμένος - αυτή είναι η λέξη», δήλωσε ο κ. Τέρι Φιτζέρλαντ. 

Με πληροφορίες από 9News

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ