Έτοιμη να συνδράμει είναι η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην έρευνα για τις πολύνεκρες επιθέσεις σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας.

 

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους Νεοζηλανδούς ομολόγους τους σύμφωνα με τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματικό της βρετανικής υπηρεσίας.

 

«Το διεθνές δίκτυο αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι έτοιμο να υποστηρίξει τους ομολόγους μας στη Νέα Ζηλανδία για την αντιμετώπιση και έρευνα αυτής της ειδεχθούς επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νιλ Μπάσου.

 

Ο ίδιος είπε ότι θα ενισχυθούν οι περιπολίες κοντά στα τεμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα παρασχεθούν συμβουλές σε κοινότητες από όλες τις θρησκείες σχετικά με τους τρόπους προστασίας των μελών τους και των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι στελέχη της συνέλαβαν τέσσερις υπόπτους στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη στο κέντρο της πόλης Κράιστσερτς.

 

«Τέσσερα [πρόσωπα] κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.

 

«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters