Μια γυναίκα στην Υεμένη έφερε στον κόσμο δίδυμα αγόρια, τα οποία γεννήθηκαν ενωμένα από τον λαιμό και κάτω, σε μια σπάνια και περίπλοκη μορφή δίδυμης κύησης, η οποία αφήνει ελάχιστα περιθώρια επιβίωσης. 

 

Περιστατικά σαν και αυτό είναι πολύ σπάνια, ειδικά σε αγόρια, και στην ιατρική είναι γνωστά ως Dicephalic Parapagus.

 

Τα δίδυμα Abdul-Khaliq και Abdul-Rahim γεννήθηκαν τον Ιανουάριο και έχουν περάσει τις πρώτες ημέρες ζωής τους σε θερμοκοιτίδα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ενός νοσοκομείο στη Σαναά. 

 

 

 

 

 

Οι γιατροί προβλέπουν επιδείνωση της υγείας τους αν δεν μεταφερθούν άμεσα στο εξωτερικό για να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα μακριά από την Υεμένη, που μαστίζεται από τις πολεμικές συρράξεις, ενώ φοβούνται πως ακόμη και έτσι μόνο το ένα θα καταφέρει να επιβιώσει.  

 

Ο 20χρονος πατέρας τους, Akram Ali Ahmed, είπε πως δεν θέλει τα παιδιά ούτε να διαχωριστούν ούτε να πεθάνει το ένα για χάρη του άλλου. 

 

«Δεν θέλω να πάθουν τίποτα τα παιδιά μου. Δεν θέλω να χωριστούν ούτε να πεθάνει το ένα για το άλλο. Θέλω να είναι και τα δυο σε ένα σώμα. Δεν αντιστέκομαι σε αυτό που μου έδωσε ο Θεός», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

 

 

 

 

 

Ο Faisal al-Babli, επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος, είπε πως η υγεία των παιδιών είναι προς το παρόν σταθερή, κάτι που δεν θεωρεί πως θα διαρκέσει για πολύ, οπότε καλεί για άμεση μεταφορά τους στο εξωτερικό. Άλλωστε οι ιατρικές δυνατότητες του νοσοκομείου είναι πολύ περιορισμένες, ειδικά στον απόηχο του συνεχιζόμενου πολέμου, οπότε οι γιατροί φοβούνται πως τα μωρά δεν θα τα καταφέρουν. 

 

«Είναι μοναδική περίπτωση στην Υεμένη- δυο παιδιά σε ένα σώμα με δυο κεφάλια, δυο καρδιές, δυο πνεύμονες, δυο στομάχια και δυο σπονδυλικές στήλες. Μοιράζονται μόνο την λεκάνη και τα άκρα- δυο χέρια και δυο πόδια», είπε ο Dr al-Balbi. 

 

 

 

 

 

 

 

Η πιθανότητα να γεννηθούν δίδυμα ενωμένα εκτιμάται σε μια στις 50.000 με 100.000 γεννήσεις. 

 

Οι δίδυμες Abby και Brittany Hensel, γεννημένες στη Μινεσότα το 1990, είναι επίσης μια τέτοια περίπτωση , που απασχόλησε κάποτε πολύ τα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας τα δυο κορίτσια παγκοσμίως γνωστά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: EPA/YAHYA ARHAB

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr