Ο βασιλιάς της Μαλαισίας απαρνήθηκε τον θρόνο του μετά τον γάμο του με μοντέλο από τη Ρωσία

Ο βασιλιάς της Μαλαισίας απαρνήθηκε τον θρόνο του μετά τον γάμο του με μοντέλο από τη Ρωσία Facebook Twitter
EPA
0

O βασιλιάς της Μαλαισίας, Μωάμεθ ο Ε', παραιτήθηκε από τον θρόνο του νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα πάνω από 60 χρόνια ανεξαρτησίας της πρώην βρετανικής αποικίας. 

Το Παλάτι δεν ανέφερε τους λόγους της παραίτησης, όμως ανακοίνωσε πως τίθεται σε ισχύ αμέσως. 

Η απόφαση αυτή έρχεται ενώ η προσωπική ζωή του βασιλιά ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, μετά από δημοσιεύματα πως παντρεύτηκε ένα μοντέλο από τη Ρωσία. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο βασιλιάς είχε φύγει από τη χώρα του με την αιτιολογία της «ιατρικής άδειας» και αργότερα μέσα στο μήνα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το γάμο του με την Oksana Voevodina, πρώην Miss Μόσχα, στη ρωσική πρωτεύουσα. Το παλάτι δεν επιβεβαίωσε ποτέ την είδηση του γάμου. 

Η Voevodina είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή στη Ρωσία πριν πέντε χρόνια, όταν εμφανίστηκε να κάνει σεξ σε τηλεοπτική μετάδοση, σε\ reality show. 

 «Η Αυτού Μεγαλειότης λέει στο λαό της Μαλαισίας να συνεχίσει να είναι ενωμένος» περιορίστηκε να αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού χωρίς κάποιο σχόλιο για την υγεία του βασιλιά.  Πρόσθεσε πως ο Μωάμεθ είναι έτοιμος να γυρίσει στην πολιτεία του Kelantan, που είναι η πατρίδα του. 

Τον Μωάμεθ συνεχίζει να αντικαθιστά ο Nazrin, σουλτάνος της πολιτείας του Perak,  οποίος είχε αυτό το ρόλο ήδη από τη στιγμή πο ο Μωάμεθ έλαβε την ιατρική άδεια. 

Η Μαλαισία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που εφαρμόζει ένα σύστημα εναλλαγής στη θέση του βασιλιά, μεταξύ των κληρονομικών ανώτατων αρχόντων στις 9 πολιτείες της χώρας.

Η θητεία του βασιλιά διαρκεί πέντε χρόνια.

Ο Μωάμεθ είχε γίνει βασιλιάς τη χώρας τον Δεκέμβριο του 2016, σε ηλικία 47 ετών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM