Απεργία την Πρωτομαγιά

Τι απαντά ο άντρας που εξόργισε την Αίγυπτο με τη γυμνή φωτογράφιση στην Πυραμίδα του Χέοπα

Τι απαντά ο άντρας που εξόργισε την Αίγυπτο με τη γυμνή φωτογράφιση στην Πυραμίδα του Χέοπα Facebook Twitter
0

«Εδώ και πολλά χρόνια ονειρευόμουν να αναρριχηθώ στη Μεγάλη Πυραμίδα», δήλωσε ο Andreas Hvid, ο Δανός που εξόργισε την Αίγυπτο με τη γυμνή φωτογράφισή του στην Πυραμίδα του Χέοπα.

Το βίντεο και η φωτογραφία που φέρεται να τον δείχνει να ερωτοτροπεί με την επίσης ολόγυμνη σύντροφό του, έγιναν viral, αλλά αναστάτωσαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο αμφιλεγόμενος εμπνευστής του εγχειρήματος, μίλησε στην εφημερίδα Ekstra Bladet και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ιδέα να κάνουμε ένα γύρισμα γυμνοί εκεί επάνω υπήρχε εδώ και καιρό. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι οργίστηκαν, αλλά έχω επίσης λάβει θετικές αντιδράσεις από πολλούς Αιγυπτίους - κάτι που νομίζω ότι αξίζει να θυμόμαστε», σημείωσε.

Τι απαντά ο άντρας που εξόργισε την Αίγυπτο με τη γυμνή φωτογράφιση στην Πυραμίδα του Χέοπα Facebook Twitter

Ωστόσο αρνήθηκε πως έκανε σεξ με την κοπέλα και είπε πως απλά πόζαραν στη στάση αυτή ενώ λέει πως η προσπάθειά τους να ανέβουν στην Πυραμίδα κράτησε πολλές ώρες καθώς έπρεπε να αποφύγουν τους φρουρούς.

«Έχει προκαλέσει προφανώς κάποιους ανθρώπους, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ελεύθερος χώρος για τους πιο φιλελεύθερους Αιγυπτίους», λέει ενώ πιστεύει πως το βίντεο θα ξεχαστεί σύντομα.

Ωστόσο σημειώνει πως: «Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι οι πυραμίδες είναι υπερεκτιμημένες από τους Αιγυπτίους. Ξέρω ότι οι πυραμίδες είναι σημαντικές για την Αίγυπτο, αλλά για τον ίδιο λόγο, με εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι η περιοχή πλημμυρίζεται με απόβλητα σε πολλά σημεία».

Το βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που φέρεται να γυρίστηκε στη Πυραμίδα του Χέοπα, με φόντο το Κάιρο δείχνει τον άνδρα και μία γυναίκα να σκαρφαλώνουν πάνω στο μνημείο και όταν φτάνουν στην κορυφή, η γυναίκα βγάζει την μπλούζα της, ενώ το πλάνο κλείνει με την αγκαλιά τους.

Τι απαντά ο άντρας που εξόργισε την Αίγυπτο με τη γυμνή φωτογράφιση στην Πυραμίδα του Χέοπα Facebook Twitter

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Αλ Ανάνι, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής και είπε ότι το περιστατικό και το βίντεο θα διερευνηθούν από τη γενική εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα Ahram Online.

Ο Ασράφ Μόχι, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου στο οροπέδιο της Γκίζας, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι το βίντεο μάλλον είναι πλαστό, αφού τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά και υπάρχει παντού φωτισμός. Το ίδιο ισχυρίζονται κάποιοι και για τη φωτογραφία που λένε πως είναι προϊόν πολύ καλής ψηφιακής επεξεργασίας.

«Οι πυραμίδες είναι τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο», δήλωσε ο Μόχι. «Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και πάθη όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους γι' αυτές» ανέφερε, σύμφωνα με το CNN. Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη από τον Δανό φωτογράφο Andreas Hvid, ο οποίος συχνά δημοσιεύει στο διαδίκτυο ανάλογο περιεχόμενο. Ο Αιγύπτιος υπουργός είπε ότι οι ερευνητές θα διαπιστώσουν αν τα πλάνα είναι αυθεντικά ή προϊόν μοντάζ και αναλόγως θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube λίγες μέρες μετά την ανάρτησή του. Ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα υπήρξαν σχόλια αγανάκτησης. «Σκάνδαλο στην πυραμίδα» έγραψε στο Twitter ένας οργισμένος χρήστης. Ξανά και ξανά τουρίστες σκαρφαλώνουν στην Πυραμίδα του Χέοπα και παραβιάζουν τη νομοθεσία της Αιγύπτου.

Στην περιοχή απαγορεύεται η πρόσβαση τη νύχτα και το κτίσμα φυλάσσεται.

Χρήστες στο διαδίκτυο εικάζουν ότι το ζευγάρι μπορεί να δωροδόκησε τους φύλακες για να εξασφαλίσει την είσοδο, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ