Απεργία την Πρωτομαγιά

H Βayer προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις μετά την κατάρρευση της μετοχής της λόγω Monsanto

H Βayer προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις μετά την κατάρρευση της μετοχής της λόγω Monsanto Facebook Twitter
EPA
0

Η Βayer καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας αλλά και σκέφτεται αποχωρήσει από διάφορους τομείς που δραστηριοποιείται. Η απόφαση σχετίζεται με τον αντίκτυπο της εξαγοράς της Monsanto, μια συμφωνία ύψους 63 δισ. δολαρίων. 

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, το ζιζανιοκτόνο Roundup της Monsanto προκάλεσε καρκίνο σε έναν κηπουρό. Το δικαστήριο επιδίκασε υψηλή αποζημίωση στον κηπουρό, ενώ εκκρεμούν περίπου 9.000 αγωγές με ανάλογες κατηγορίες σε όλη την αμερικάνικη επικράτεια. 

Η Bayer προχωρά σε αυτή την κίνηση για να καθησυχάσει το χρηματιστήριο της Wall Street. Η μετοχή της έχει χάσει το 35% της αξίας της από την αρχή του έτους, ενώ από τον Αύγουστο που υπήρξε η καταδικαστική απόφαση για τη Monsanto η χρηματιστηριακή της αξίας έχει μειωθεί κατά 34 δισ. δολάρια. 

Πέρα από τη μείωση προσωπικού, η γερμανική εταιρία σχεδιάζει να πουλήσει και σειρά από εμπορικά σήματα στον τομέα των αντηλιακών και των αποσμητικών ποδιών, αλλά και να αποχωρήσει από τον κτηνιατρικό τομέα. 

Oι 12.000 απολύσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των εργαζομένων της Bayer σε όλο τον κόσμο. 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ