ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Airbus προετοιμάζεται για «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία

Η Airbus προετοιμάζεται για «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Η εταιρεία Airbus προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο του Brexit χωρίς συμφωνία, θεωρώντας μια τέτοια έκβαση το «βασικό» σενάριο, σύμφωνα με σημείωμα προς τους εργαζομένους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Η Airbus, με 25 διαφορετικές εγκαταστάσεις στον Ηνωμένο Βασίλειο, απασχολεί περίπου 14.000 εργαζόμενους στη χώρα.


Ο μεγαλύτερος όμιλος αεροδιαστήματος στην Ευρώπη, χαιρέτισε χθες το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit, επισημαίνοντας ωστόσο ότι απαιτείται «μεγαλύτερη σαφήνεια» προκειμένου οι εταιρείες να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 


«Το σχέδιο συμφωνίας είναι σίγουρα ενθαρρυντικό αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι υπόκειται στις εγκρίσεις του κοινοβουλίου», ανέφερε στους εργαζομένους ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Airbus για το Brexit.

«Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να εργαστούμε εντατικά, με οδηγό το βασικό σενάριο μη επίτευξης συμφωνίας».

Εκπρόσωπος της Airbus αρνήθηκε να σχολιάσει το σημείωμα, αλλά δήλωσε πως «η κατάσταση παραμένει ασαφής».

«Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε μέτρα άμβλυνσης», δήλωσε στο Reuters, χαρακτηρίζοντας αμετάβλητη την κατάσταση από τις αρχές Ιουνίου. 

Η Airbus έχει προειδοποιήσει την βρετανική κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που το Brexit δεν συνοδευτεί από κάποια μεταβατική συμφωνία για την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, η εταιρεία θα σταματήσει να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ