Η Τερέζα Μέι απέκλεισε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

Η Τερέζα Μέι απέκλεισε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βρετανίας απέκλεισε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

 ΗΒρετανία δεν θα οργανώσει δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, διαμήνυσε σήμερα το γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, απαντώντας στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Τζο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, αδελφός του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε ζητώντας τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την τελική συμφωνία για το Brexit.

«Το δημοψήφισμα του 2016 ήταν η μεγαλύτερη άσκηση δημοκρατίας στην ιστορία αυτής της χώρας. Δεν θα έχουμε δεύτερο δημοψήφισμα, σε καμία περίπτωση», είπε ένας εκπρόσωπος της Μέι. 

Νωρίτερα σήμερα ηγέτιδα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, που στηρίζει στο κοινοβούλιο την κυβέρνηση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι, διαμήνυσε σήμερα ότι οι 10 βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της για το Brexit.

«Αν (σ.σ. η Τερέζα Μέι) προωθήσει αυτά που αναφέρονται στην επιστολή της, δεν θα είμαστε σε θέση να τα στηρίξουμε. Θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει τη στήριξη των 10 βουλευτών του DUP στο Γουεστμίνστερ», ανέφερε η Αρλίν Φόστερ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RTE.

Το DUP κατηγορεί τη Μέι ότι προτιμά να θυσιάσει την ενότητα της χώρας για να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, δεχόμενη ένα ειδικό καθεστώς για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ