Πέθανε ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του κολοσσού LVMH

Πέθανε ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του κολοσσού LVMH Facebook Twitter
0

Ο Αλέν Σεβαλιέ, συνιδρυτής του μεγαλύτερου παγκοσμίως ομίλου στον κλάδο ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), πέθανε, ανακοίνωσε το Ελιζέ, το οποίο απέτισε φόρο τιμής σε έναν «οραματιστή».

«Έθεσε την ευφυΐα και το ταλέντο του στην υπηρεσία της πολιτικής και της βιομηχανίας συμβάλλοντας με το όραμα και την αποφασιστικότητά του στο να εγκατασταθεί η Γαλλία στην πρώτη θέση στον τομέα των ειδών πολυτελείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία θανάτου ούτε την ηλικία του Σεβαλιέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σεβαλιέ πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών και η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη.

Ο Σεβαλιέ, «Γάλλος γεννημένος στην Αλγερία, που έμεινε μέχρι τέλους πιστός στην ανάμνηση της γενέθλιας γης», σύμφωνα με το Ελιζέ, είναι επικεφαλής του Moët Hennessy, όταν η επιχείρησή του συγχωνεύεται το 1987 με τον όμιλο Louis Vuitton, πρόεδρος του οποίου ήταν τότε ο Ανρί Ρακαμιέ.

Ο νέος όμιλος, με την επωνυμία LVMH, περνά δύο χρόνια αργότερα στα χέρια του Μπερνάρ Αρνό ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο κύριος μέτοχος.

Οι εταιρίες Moët Hennessy και Louis Vuitton «που συναθροίζουν ήδη υπό τη διοίκησή του ορισμένα από τα πιο περίβλεπτα εμπορικά σήμερα στους τομείς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, της μόδας, της αρωματοποιίας και των καλλυντικών, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της γαλλικής κομψότητας και φινέτσας», υπογραμμίζει το Ελιζέ.

Όμως, σημειώνει η προεδρία της Δημοκρατίας, ο Σεβαλιέ «ήταν πάνω από όλα ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και ελεύθερος, πιστός όχι σε έναν άνθρωπο ή σε ένα κόμμα, αλλά σε ό,τι πίστευε πως ήταν δίκαιο και αληθινό».

Όσο για τον Ανρί Ρακαμιέ, πέθανε τον Μάρτιο του 2003 σε ηλικία 91 ετών.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-AFP-LE Soir

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ