ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αντιμέτωπη με ξηρασία και πυρκαγιές η Αυστραλία

Αντιμέτωπη με ξηρασία και πυρκαγιές η Αυστραλία Facebook Twitter
EPA
0

Ο περασμένος Σεπτέμβριος ήταν ο πιο άνυδρος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αυστραλία, όπου μαστίζεται από την ξηρασία. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογίας, ο Σεπτέμβριος του 2018 καταχωρήθηκε ως ο δεύτερος πιο ξηρός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ, με πρώτο τον Απρίλιο του 1902, καθώς φέτος σημειώθηκε λιγότερο από το ένα τρίτο της μέσης βροχόπτωσης για τον μήνα αυτό.


Ο «φτωχός» Σεπτέμβριος καταδεικνύει οτι η Αυστραλία ετοιμάζεται να ζήσει το τρίτο πιο ξηρό ημερολογιακό έτος της, μετά από το 1902 και το 1965.

Χιλιάδες κάτοικοι της Αυστραλίας περίμεναν απελπισμένοι μία βροχή η οποία θα έσπαζε την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Το Σεπτέμβριο η Μελβούρνη δεν είχε ούτε μία ημέρα με πάνω από πέντε χιλιοστά βροχής, ένα φαινόμενο που έχει να σημειωθεί από το 1855.


Επίσης οι ημερήσιες θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο ήταν 1,41 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο των ετών 1961 και 1990 και οι επιστήμονες εικάζουν οτι το 2018 πιθανόν να είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 ετών με υψηλές μέσες θερμοκρασίες.


Ενα άλλο καταστροφικό αποτέλεσμα του ζεστού και ξηρού χειμώνα που διήνυσε η Αυστραλία είναι ότι σε μεγάλο μέρος της χώρας ξέσπασαν πυρκαγιές νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ