Νέα απεργία εργαζόμενων της Ryanair σε πέντε χώρες

Νέα απεργία εργαζόμενων της Ryanair σε πέντε χώρες Facebook Twitter
0

Βέλγικο συνδικάτο κάλεσε σήμερα το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες να προχωρήσει σε απεργία στις 28 Σεπτεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, ο Ιβ Λαμπό, υπεύθυνος του βελγικού συνδικάτου CNE/LBC, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, πως οι πέντε χώρες που αφορά το κάλεσμα σε απεργία είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Συνεχίζουμε δυστυχώς τις συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας υπόσχονται για το 2022 την μετατροπή των συμβάσεων σε εθνικές συμβάσεις, το οποίο είναι πολύ μακριά για μας», εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στο AFP.

«Το 2022 αυτό θα αποτελεί μέρος των υποχρεώσεών τους βάσει της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εμείς θέλουμε εφαρμογή του νόμου το 2019», πρόσθεσε.

Στο Βέλγιο, καλούνται επίσης και οι πιλότοι να πραγματοποιήσουν απεργία καθώς εκπροσωπούνται από το συνδικάτο CNE στη χώρα.

Στις τέσσερις υπόλοιπες χώρες, οι ενώσεις εργαζομένων που ανήκουν στο συλλογικό αυτό συνδικάτο εκπροσωπούν μόνο το ιπτάμενο προσωπικό.

Προηγούμενη απεργία που είχε διοργανωθεί σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες στις 10 Αυγούστου, κατά τη θερινή περίοδο αιχμής, είχε προκαλέσει την ακύρωση 400 πτήσεων της εταιρείας, επηρεάζοντας περισσότερους από 55.000 επιβάτες.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ryanair λίγο πριν από αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής μάρκετινγκ της ιρλανδική εταιρείας χαμηλού κόστους Κένι Τζέικομπς σημείωνε ότι η Ryanair προβλέπει «ακύρωση μικρού αριθμού πτήσεων» αν το ιπτάμενο προσωπικό της σε πέντε χώρες προχωρήσει στην υλοποίηση της απειλής για περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις αυτόν τον μήνα, και επίσης ότι αυτές θα αποτύχουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM