O πανίσχυρος τυφώνας Φλόρενς ετοιμάζεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ

O πανίσχυρος τυφώνας Φλόρενς ετοιμάζεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο τυφώνας Φλόρενς, που αναμένεται να πλήξει αυτή την εβδομάδα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αναβαθμίστηκε σήμερα στην κατηγορία 4 και συνοδεύεται από ανέμους που φθάνουν τα 195 χλμ. την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Τρεις αμερικανικές Πολιτείες, η Νότια Καρολίνα, η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια, κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προετοιμαστούν για την έλευση του Φλόρενς που αναβαθμίστηκε --σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του NHC, στις 19.00 ώρα Ελλάδας-- στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.

Mετεωρολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο αναφέρουν πως τόσο μεγάλη αύξηση ισχύος σε τυφώνα μέσα τόσο γρήγορο διάστημα έχει να σημειωθεί από το 2007 στην περιοχή.

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας έδωσαν εντολή να γίνουν οι πρώτες εκκενώσεις περιοχών σήμερα το πρωί.

Ο τυφώνας αναμένεται να περάσει την Τρίτη και την Τετάρτη ανάμεσα από τις Μπαχάμες και τις Βερμούδες, πριν κατευθυνθεί προς τις αμερικανικές ακτές, τις οποίες μπορεί να πλήξει την Πέμπτη.

Η Πολιτεία της Βιρτζίνια κάλεσε τους πολίτες της να ετοιμαστούν για τον μεγαλύτερο τυφώνα που θα την πλήξει εδώ και δεκαετίες.

«Αν και είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία του τυφώνα Φλόρενς, οι περισσότερες μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για εν δυνάμει σοβαρές συνέπειες για τη Βιρτζίνια, υπό τη μορφή κυμάτων καταιγίδας, καταστροφικών πλημμυρών στην ξηρά, σφοδρών ανέμων και πιθανόν διακοπής της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη κλίμακα», προειδοποίησε χθες ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ραλφ Νόρθαμ. Όμως, περισσότερο και από τους σφοδρούς ανέμους, οι τοπικές αρχές φοβούνται τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν κατολισθήσεις. 

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ απηύθυνε παρόμοια προειδοποίηση αφότου κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία του κρίνοντας ότι ο τυφώνας είναι πάρα πολύ ισχυρός και η πορεία του πάρα πολύ αβέβαιη για να πάρεις τον μικρότερο ρίσκο.

Ο ομόλογός του της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ κάλεσε τους πολίτες να ετοιμαστούν από τώρα για ενδεχόμενες συνέπειες από το πέρασμα του Φλόρενς, ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή τα πλοία στη βάση του Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια να βγουν στη θάλασσα προληπτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 10.9.2018

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM