Μοντέλο καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πιο επιτυχημένου ανταγωνιστή του

Μοντέλο καταδικάστηκε για τη δολοφονία του πιο επιτυχημένου ανταγωνιστή του Facebook Twitter
Το θύμα, ο Χάρι Ουζόκα, ήταν από τα διασημότερα μοντέλα στη Βρετανία
0

Ένοχος για τη δολοφονία ενός πιο επιτυχημένου ανταγωνιστή του κρίθηκε ο Τζόρτζ Κοχ, μοντέλο της Loui Vitton, ηλικίας 24 ετών, στη Βρετανία. 

Το έγκλημα σημειώθηκε στις 11 Ιανουαρίου στο Λονδίνο. Ο Κοχ μαχαίρωσε τον Χάρι Ουζόκα μέχρι θανάτου, ύστερα από τη διαμάχη που είχαν για μια γυναίκα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε στο δικαστήριο πως ο θύτης είχε αποκτήσει εμμονή με το θύμα, ένα πιο επιτυχημένο μοντέλο με το οποίο είχαν φυσική ομοιότητα.

Ο εισαγγελέας είπε στους ενόρκους πως ο Κοχ προσπάθησε να προσεγγίσει τον Ουζόκα, να αποκτήσει σχέσεις με τους φίλους του Ουζόκα και γενικότερα τον κοινωνικό του περίγυρο.

Ο Ουζόκα, που έχει κάνει φωτογραφήσεις για το περιοδικό GQ, την Mercedes και την εταιρία Zara θεωρούσε αρχικά απλά ενοχλητική τη συμπεριφορά του Κοχ. Όμως έγινε έξαλλος, όταν ο Κοχ ισχυρίστηκε πως είχε κάνει σεξ με τη φίλη του. 

Το θύμα ζήτησε από τον Κοχ να σταματήσει να τον αντιγράφει στα social media. 

Οι δύο άντρες κανόνισαν μαζί με κοινούς γνωστούς να συναντηθούν για να λύσουν προφορικά τις διαφορές τους, όμως όπως αποδείχθηκε είχαν μαζί τους μαχαίρια.

Ο Κοχ ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως ήταν ο Ουζόκα και οι δικοί του φίλοι εκείνοι που έστρεψαν πρώτοι προς αυτούς τα όπλα τους, και πως εκείνος βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Ισχυρίστηκε επίσης, πως το θύμα, που θεωρούνταν από τα διασημότερα μοντέλα στη Βρετανία, βρήκε το θάνατο, όταν έπεσε πάνω στον Κοχ και αυτός είχε παρατεταμένο το μαχαίρι του για να αμυνθεί. 

Μαζί με τον Κοχ καταδικάστηκαν και δύο φίλοι του. Η ποινή τους θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβρη. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ