Τραμπ: Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε εμένα

Τραμπ: Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται καλύτερα μόνο χάρη σε εμένα Facebook Twitter
EPA
1

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεκδίκησε σήμερα τα εύσημα για την ισχύ του ΝΑΤΟ, έναν οργανισμό τον οποίο έχει πολλές φορές επικρίνει, αλλά αποτίμησε θετικά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

Σε tweet του ο Τραμπ έγραψε ότι το ΝΑΤΟ είναι καλύτερα χρηματοδοτούμενο «μόνο χάρη σε εμένα».

«Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με τα μέλη του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ ήταν ανίσχυρο, αλλά τώρα είναι και πάλι ισχυρό (κακό για τη Ρωσία). Το μόνο που αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι ήμουν αγενής με τους ηγέτες, ποτέ δεν αναφέρονται στα χρήματα», έγραψε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν χθες στο Ελσίνκι ήταν «πολύ καλύτερες», σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Σε άλλο μήνυμά του στο Twitter ο Τραμπ επέκρινε για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης την περιοδεία του στην Ευρώπη.

«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, τα μέσα ενημέρωσης δεν το μεταδίδουν με αυτόν τον τρόπο - τα Fake News έχουν ξεφύγει» έγραψε στο μήνυμα αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ