Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή απαντά η Κομισιόν στον Τραμπ

Με την Αντιγόνη του Σοφοκλή απαντά η Κομισιόν στον Τραμπ Facebook Twitter
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς (EUROKINISSI)
0

Στην Αντιγόνη του Σοφοκλή παρέπεμψε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ρωτήθηκε τι απαντάει η Κομισιόν στη δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η ΕΕ είναι εχθρός των ΗΠΑ.

Ο κ. Σχοινάς, αφού υπενθύμισε ότι στη δήλωση του κ. Τραμπ υπήρξε άμεση αντίδραση από πολλούς ιθύνοντες της ΕΕ, απάντησε ότι το μόνο που του έρχεται στο μυαλό είναι ο στίχος από την Αντιγόνη του Σοφοκλή «ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν», που σημαίνει, όπως εξήγησε, «γεννήθηκα για να έχω φίλους, όχι για να έχω εχθρούς».

Υπενθυμίζεται πως σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CBS ο πρόεδρος Τραμπ είχε αναφέρει: 

«Νομίζω πως έχουμε πολλούς εχθρούς. Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, λόγω αυτών που μας κάνουν στα θέματα εμπορίου. Δε θα σκεφτόσασταν την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι όμως ένας εχθρός. Η Ρωσία είναι ένας εχθρός από ορισμένες απόψεις. Η Κίνα είναι ένας εχθρός σε οικονομικό επίπεδο, σίγουρα είναι». 

 

Στον Τραμπ απάντησε άμεσα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο Twitter 

«Η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι καλύτεροι φίλοι και όποιος αποκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση εχθρό διασπείρει fake news», έγραψε. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πως η Ε.Ε αντιμετωπίζει με άδικο τρόπο τις ΗΠΑ. Πρόσφατα καθιέρωσε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από την Ε.Ε. προκαλώντας αντιδράσεις. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM