Ένα ομόφυλο ζευγάρι τιμωρήθηκε με δημόσιο ράβδισμα στην συντηρητική επαρχία Aceh της Ινδονησίας την Παρασκευή, παρά την υπόσχεση αξιωματούχων να σταματήσουν αυτού του είδους την τιμωρία η οποία προκαλεί διεθνή κατακραυγή.

 

Οι δύο άνδρες δέχτηκαν πάνω από 80 χτυπήματα με ραβδί ως τιμωρία για το σεξ μεταξύ τους, το οποίο απαγορεύεται σύμφωνα με τον τοπικό ισλαμικό νόμο.

 

Η τιμωρία τους συνοδεύτηκε από δημόσιο ευτελισμό από το πλήθος που παρακολουθούσε.

 

Ωστόσο αυτοί οι δύο άντρες δεν ήταν οι μόνοι που ανέβηκαν σήμερα στο βάθρο για τιμωρία καθώς ακόμη 15 άτομα δέχτηκαν αντίστοιχες ποινές για απρεπή συμπεριφορά.

 

Τα εγκλήματα τους ήταν μεταξύ άλλων η κατανάλωση αλκοόλ και η έκφραση τρυφερότητας δημοσίως - αυτό μπορεί να σημαίνει ένα φιλί και ένα ανύπαντρο ζευγάρι πιασμένο από το χέρι.

 

Οι άνδρες ήταν το δεύτερο ζευγάρι ομοφυλόφιλων το οποίο τιμωρήθηκε έτσι φέτος στην περιοχή αυτή.

 

Η επαρχία Aceh είναι η μοναδική στην Ινδονησία που επιβάλλει τόσο αυστηρό ισλαμικό νόμο.

 

Το δημόσιο μαστίγωμα ή ράβδισμα είναι μια κοινή τιμωρία για μια σειρά αδικημάτων όπως ο τζόγος και οι εξωσυζυγικές σχέσεις ή οι σχέσεις μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών.

 

Αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ινδονησίας έχει εκφραστεί κατά της πρακτικής, οι κάτοικοι της επαρχίας αρνούνται να υπακούσουν και οι αρχές την συνεχίζουν καθώς είναι δημοφιλής.

 

Το ζευγάρι των αντρών δέχτηκε επίθεση όχλου σε ένα ινστιτούτο αισθητικής την περασμένη εβδομάδα και οδηγήθηκε από τον κόσμο στις αρχές για την τιμωρία.