«Ήταν μεγάλη αγέλη και μάλλον δεν είχαν πολύ χρόνο για να αντιδράσουν», λέει ο ιδιοκτήτης του πάρκου στο οποίο λαθροκυνηγοί κατασπαράχθηκαν από λιοντάρια.

 

Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και όσο περνά η ώρα το ενδιαφέρον μεγαλώνει καθώς η σκηνή που περιγράφεται θα μπορούσε να θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

 

Αρχικά είχε μεταδοθεί πως είναι τρεις οι νεκροί από τα λιοντάρια, αλλά ίσως τελικά και να πρόκειται για δύο. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ήταν τα θύματα των άγριων ζώων, γιατί ελάχιστα έχουν απομείνει από τις σορούς τους στο πάρκο άγριας ζωής Sibuya Game Reserve στη Ν. Αφρική.

 

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φύλακες ανακάλυψαν τα ανθρώπινα μέλη στο σημείο όπου βρίσκονται τα λιοντάρια ενώ ο Nick Fox, ιδιοκτήτης του πάρκου, ανέφερε σε δήλωση ότι οι λαθροκυνηγοί εισήλθαν στο χώρο αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί.

 

Ήταν βαριά οπλισμένοι και στόχος τους ήταν να σκοτώσουν ρινόκερους για να αποσπάσουν τα κέρατά τους.

 

Τα μέλη τους εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στις 4:30 μ.μ. τοπική ώρα την Τρίτη.

 

Ακολούθησε μια ειδική επιχείρηση κατά την οποία ναρκώθηκαν τα λιοντάρια ώστε να μπορέσουν κάποιοι φύλακες να μπουν στην περιοχή τους και να μαζέψουν ότι είχε απομείνει από το γεύμα τους: λίγα οστά και κάποια τμήματα των άκρων τους.

 

Στο σημείο βρέθηκαν όπλα με σιγαστήρα, ένα μακρύ τσεκούρι και κόφτες - εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν λαθροθήρες ρινόκερου.

 

Η αστυνομία περιπολεί στην περιοχή η οποία έχει έκταση δεκάδων στρεμμάτων σε περίπτωση που κάποιος από τους υποτιθέμενους λαθροκυνηγούς επέζησε ενώ παράλληλα ψάχνει και για τραυματίες.

 

Το πιθανότερο είναι πως αν υπήρχαν και άλλοι, δεν επέζησε κανείς μετά από δύο 24ωρα στην περιοχή.

 

Το τι έγινε εκείνη τη μέρα είναι κάτι που δύσκολα θα αποκαλυφθεί. Το πιθανότερο είναι τα λιοντάρια να εντόπισαν και να έστησαν ενέδρα στους ανθρώπους ή απλά οι λαθροκυνηγοί να έπεσαν πάνω στην αγέλη κατά λάθος.

 

Τα λιοντάρια είναι άλλωστε αρκετά δραστήρια το βράδυ και όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, το προτιμούν για το κυνήγι.

 

Σε περίπτωση που η αγέλη των λιονταριών είχε επιχειρήσει αιφνιδιαστική επίθεση, ήταν μάλλον σίγουρη η θανατηφόρα εξέλιξη για τους στόχους τους.

 

Εκείνο το βράδυ δεν κατάλαβε κανείς τίποτα, εκτός από έναν σκύλο.

 

Ένας ρέιντζερ λέει πως αργά το βράδυ ο σκύλος είχε αναστατωθεί και γάβγιζε κοιτώντας ανήσυχος προς την περιοχή των λιονταριών.

 

Λίγο αργότερα και εκείνος άκουσε μια αναστάτωση να προέρχεται από το ίδιο σημείο και τα ζώα να κάνουν θόρυβο, αλλά δεν έδωσε σημασία καθώς υπέθεσε πως ο σκύλος είχε κατά λάθος σημάνει συναγερμό ακούγοντας τα ζώα να μετακινούνται.

 

Τίποτα φαινομενικά ασυνήθιστο ...

«Ωστόσο, φαίνεται πιθανό ο σκύλος να είχε τελικά αναστατωθεί από κάτι άλλο και όχι κατά λάθος από τα λιοντάρια», δήλωσε ο Fox.