Τερέζα Μέι: Έχουμε ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα

Τερέζα Μέι: Έχουμε ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
1

Στους «ισχυρούς» ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα, την προσεχή Τρίτη, στο Λονδίνο.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η κ. Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημειώνει ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στον ελληνικό τουρισμό, η κα Μέι σημείωσε ότι εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό, τις πόλεις και τις ακτές της Ελλάδας.

Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας και καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια