Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» για τα αιτήματα ασύλου

Η ΕΕ εξετάζει τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» για τα αιτήματα ασύλου Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει την ερχόμενη εβδομάδα να εξετάσει τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης» προκειμένου να αποφασίζει για τα αιτήματα ασύλου προτού οι αιτούντες φθάσουν στην Ευρώπη.

Αυτό αναφέρεται σε προσχέδιο δήλωσης των Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της συνόδου κορυφής που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική, δήλωσαν αξιωματούχοι που συζήτησαν το έγγραφο, το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά το έχει δει το πρακτορείο Reuters ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ, αν και η διατύπωσή του εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της Μέρκελ στον κυβερνητικό συνασπισμό, έδωσαν τελεσίγραφο στην Γερμανίδα καγκελάριο να εξεύρει συμφωνία στην ΕΕ για τη διαχείριση του θέματος των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ένωση, διαφορετικά το Βερολίνο, δηλαδή ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών Χορσι Ζεεχόφερ, θα εισαγάγει μονομερή απαγόρευση στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ.

Με βάση το τελεσίγραφο, στο κείμενο αναφέρεται επίσης: «... δευτερογενείς κινήσεις αιτούντων άσυλο μεταξύ Κρατών Μελών θέτουν σοβαρά σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Συστήματος Ασύλου. Τα Κράτη Μέλη θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα εσωτερικά νομοθετικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τέτοιες κινήσεις και να συνεργαστούν στενά το ένα με το άλλο προς αυτόν τον σκοπό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ