Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6726 κεραυνοί.

 


Πλημμύρισαν δρόμοι, ανισόπεδοι κόμβοι και παγιδεύτηκαν αυτοκίνητα. Πλημμύρισαν επίσης πολλοί σταθμοί του μετρό, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Κάποιες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Τοπμπάς -ευτυχώς- δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από τις δύο μετά το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Στη Σηλυβρία, άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM