Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σφοδρές καταιγίδες με σχεδόν 7 χιλιάδες κεραυνούς προκάλεσαν πλημμύρες στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Σφοδρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλη την Κωνσταντινούπολη. Οι βροχοπτώσεις ξεκίνησαν το πρωί, όπως είχε προειδοποιήσει η μετεωρολογική υπηρεσία, και μέσα σε δύο ώρες έπεσαν 65 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ χτύπησαν την πόλη και 6726 κεραυνοί.

 


Πλημμύρισαν δρόμοι, ανισόπεδοι κόμβοι και παγιδεύτηκαν αυτοκίνητα. Πλημμύρισαν επίσης πολλοί σταθμοί του μετρό, ενώ έκλεισε για αρκετή ώρα η μία κατεύθυνση του υποθαλάσσιου τούνελ, που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, καθώς η στάθμη του νερού από την είσοδο στην ευρωπαϊκή πλευρά ανέβηκε επικίνδυνα. Κλειστές, λόγω πλημμύρας, παραμένουν κάποιες είσοδοι του μετρό στην πλατεία Ταξίμ.

Κάποιες περιοχές εκκενώνονται προληπτικά, αλλά όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης κ. Τοπμπάς -ευτυχώς- δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία.

Η νομαρχία προειδοποιεί τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα ΙΧ τους, αν δεν είναι μεγάλη ανάγκη, καθώς η βροχή συνεχίζεται και μάλιστα αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από τις δύο μετά το μεσημέρι. Λόγω της κατάστασης, επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έχουν ανασταλεί πολλά δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και υπάρχουν πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Στη Σηλυβρία, άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους διασώθηκαν με φουσκωτά, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν δυσκολίες και στις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM