Επιδημία στα κοράλια τρομάζει τους επιστήμονες: Χάνουν το χρώμα τους και πεθαίνουν

Επιδημία στα κοράλια τρομάζει τους επιστήμονες: Χάνουν το χρώμα τους και πεθαίνουν Facebook Twitter
2

Για μια νέα επιδημία που αποχρωματίζει τα κοράλλια οδηγώντας τα στο θάνατο προειδοποιούν οι επιστήμονες. Η επιδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις θάλασσες άρχισε το 2014 σε ορισμένα σημεία του Ειρηνικού Ωκεανού και σύμφωνα με το Natura, παρατηρείται στους κοραλλιογενείς υφάλους από τη Χαβάη έως την Παπούα Νέα Γουινέα και τις Μαλδίβες. Οι ύφαλοι χάνουν τα χρώματα τους και γίνονται λευκοί με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) να προειδοποιεί ότι το 1/3 των κοραλλιών του πλανήτη θα έχει αποχρωματιστεί ως το τέλος του 2015. Ο αποχρωματισμός κάνει τα κοράλλια λιγότερο ανθεκτικά στις περιβαλλοντικές συνθήκες με αποτέλεσμα το θάνατό τους.

«Νιώθουμε σοκ και δέος γι' αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο θαλάσσιος βιολόγος Όβε Χόε-Γκούλντμπεργκ του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ στο Μπρισμπέιν.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ως αιτίες την κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή. Το 1996 υπήρξε μια ανάλογη ασθένεια που εξαφάνισε το 16% των κοραλλιών της γης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΤΗΝΑ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Ο αυνανισμός στα πτηνά «είναι φυσιολογικός και δεν πρέπει να τιμωρείται», σύμφωνα με επιστήμονες

Νέα μελέτη δείχνει ότι η συμπεριφορά είναι πιο συχνή στα άγρια πτηνά απ’ ό,τι σε όσα τελούν υπό αιχμαλωσία, ανατρέποντας παλιές αντιλήψεις για το στρες και την ευζωία των ζώων
THE LIFO TEAM
ΥΠΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τech & Science / Ο ανεπαρκής ύπνος ενδέχεται να συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών

Τα ευρήματα προστίθενται στις ολοένα αυξανόμενες προσπάθειες να εξηγηθεί γιατί τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου αυξάνονται μεταξύ των νεότερων ενηλίκων παγκοσμίως
THE LIFO TEAM