ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το Fortnite «εκδικείται» την Apple στη νέα του καμπάνια

Το Fortnite «εκδικείται» την Apple στη νέα του καμπάνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η έχθρα της Epic Games με την Apple καλά κρατεί, μετά την απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού να αφαιρέσει το παιχνίδι Fortnite από το App Store το περασμένο καλοκαίρι. 

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού διαμαρτύρονται με την νέα τους καμπάνια "Free Fortnite" (μτφρ «Ελευθερώστε το Fortnite») αφήνοντας αιχμές κατά της Apple και προωθώντας το «αντίπαλο δέος» της Samsung. 

Το δημοφιλές παιχνίδι αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο και, λίγο αργότερα, και από το Play Store της Google. Ο λόγος ήταν η κίνηση της Epic Games να αναβαθμίσει το Fortnite από τους σέρβερ του, παρακάμπτοντας το σύστημα αξιολόγησης και ελέγχου της Apple.

Καθοριστική στάθηκε η κίνηση των δημιουργών να επιτρέψουν πληρωμές εκτός εφαρμογής, που μείωνε τα έσοδα για την Apple η οποία απάντησε με το καθολικό απαγορευτικό. Η Epic Games προσέφερε μάλιστα εκπτώσεις για όσους συναλλάσσονταν εκτός App, απευθείας με την εταιρεία, με αποτέλεσμα να δει την πόρτα της ηλεκτρονικής εξόδου από την Apple, επειδή παραβίαζε τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

Τώρα, η Epic Games μοιράζει πακέτα για δημοσιογράφους και κριτικούς του χώρου που περιλαμβάνουν τάμπλετ της Samsung, υπενθυμίζοντας στους φανατικούς παίκτες ότι το παιχνίδι είναι ακόμα διαθέσιμο στο Samsung Galaxy Store. 

Το πακέτο περιλαμβάνει μέχρι και μπουφάν με το χαρακτηριστικό λάμα του παιχνιδιού, στα χρώματα του παλιού logo της Apple και το μήνυμα "Free Fortnite" σε γραμματοσειρά "vintage serif". Η Epic Games ζητά από τους ινφλουένσερ να «διαδώσουν το μήνυμα», θέλοντας εμμέσως να χτυπήσει τις πωλήσεις της Apple. 

  

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM