Το φουτουριστικό σύστημα μεταφορών Virgin Hyperloop πραγματοποίησε το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι με επιβάτες, στην έρημο της Νεβάδας.

 

Το Virgin Hyperloop μοιάζει με αεροσκάφος ή στενό τρένο που όμως περνά μέσα από ειδικούς «σωλήνες» και μεταφέρει επιβάτες με υψηλές ταχύτητες. Στη δοκιμή, δύο επιβάτες - και οι δύο προσωπικό της εταιρείας - ταξίδεψαν σε μια διαδρομή δοκιμής 500μέτρων σε 15 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 172χλμ την ώρα.

 

 

 

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μικρός στόχος των φιλοδοξιών της Virgin που σκοπεύει να «πιάσει» ταχύτητες ταξιδιού άνω των 1.000χλμ ανά ώρα.

 

Η Virgin Hyperloop δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει αυτή την ιδέα, ωστόσο κανένα φουτουριστικό μέσο του είδους αυτού δεν έχει μεταφέρει επιβάτες στο παρελθόν.

 

 

 

Η Sara Luchian, ήταν μία από τις δύο υπαλλήλους της εταιρείας που πραγματοποίησε την δοκιμαστική διαδρομή και περιέγραψε την εμπειρία ως «συναρπαστική τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά» μιλώντας στο BBC λίγο μετά την εκδήλωση.

 

Αυτή και ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Josh Giegel φορούσαν απλά καθημερινά ρούχα και όχι καποια «φόρμα πτήσης» για την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Λας Βέγκας. Η Luchian είπε ότι το ταξίδι ήταν ομαλό και όχι στρεσογόνο, καθώς η επιτάχυνση ήταν σύντομη. Κανείς από τους δύο επιβάτες δεν ένιωσε άβολα πρόσθεσε.

 

Η ιδέα, για το φουτουριστικό μέσο βασίζεται σε πρόταση του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ. Ορισμένοι μάλιστα το περιέγραψαν ως επιστημονική φαντασία.

 

Βασίζεται στην τεχνολογία των τρένων μαγνητικής αιώρησης, με τη φιλοδοξία να γίνουν ταχύτερα επιταχύνοντας μέσα σε σωλήνες κενού.

 

Το Virgin Hyperloop έλαβε χρηματοδότηση από την Virgin Group το 2017. Ήταν προηγουμένως γνωστό ως Hyperloop One και Virgin Hyperloop One.

 

Σε συνέντευξή του στο BBC το 2018, ο τότε επικεφαλής του Virgin Hyperloop One, Rob Lloyd, είπε ότι η τόσο γρήγορη ταχύτητα θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν μεταξύ των αεροδρομίων Gatwick και Heathrow, σε τέσσερα λεπτά.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr