Η πιο γνωστή χειρονομία των Ιταλών έγινε emoji

Η πιο γνωστή χειρονομία των Ιταλών έγινε emoji Facebook Twitter
2

H πιο κλασική χειρονομία των Ιταλών, δηλαδή αυτή που δείχνει ενωμένα τα δάχτυλα του ενός χεριού θέλοντας έτσι να συμφωνήσουν ή να εξηγήσουν κάτι, έγινε emoji.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, το Emojipedia, η ιστοσελίδα που ανακοινώνει τα emojis, δημοσίευσε 117 καινούργια emojis για το 2020. Ανάμεσα σε αυτά, φυσικά, είναι και το παραπάνω, το οποίο έχει γίνει είδηση σε αρκετά μέσα της γειτονικής χώρας.

Το Emojipedia περιγράφει το συγκεκριμένο εικονίδιο ως «ένα emoji που δείχνει όλα τα δάχτυλα και τον αντίχειρα να κάνουν μια κάθετη κίνηση, η οποία ουσιαστικά αποδίδει τη φράση "ma che vuoi? (μα, τι θες;)». Η ιστοσελίδα, για την ακρίβεια, ονομάζει αυτό το emoji ως "pinched fingers".

«Λόγω της μετανάστευσης των Ιταλών αλλά και της αύξησης του πληθυσμού, οι Ιταλικές χειρονομίες είναι μοναδικές και κουβαλούν μια πολιτισμική βαρύτητα, τόσο για τις ιταλόφωνες περιοχές του κόσμου όσο και γενικότερα. Άρα, είναι απόλυτα λογικό να αξίζουν μια θέση στη νέα "φουρνιά" των emojis», αναφέρεται στην επίσημη πρόταση που κατατέθηκε στο Unicode Consortium, το οποίο θέτει τα στάνταρ για τα emojis που βγαίνουν παγκοσμίως.

 

Με πληροφορίες από The Local Italy 

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM