Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Google θα δώσει ως 1,5 εκατ. δολάρια σε όποιον «χακάρει» το Pixel

Η Google θα δώσει ως 1,5 εκατ. δολάρια σε όποιον «χακάρει» το Pixel Facebook Twitter
0

Ποσά που κυμαίνονται από 200.000 έως 1,5 εκατ. δολάρια θα δώσει η Google σε όσους καταφέρουν να εντοπίσουν κενά ασφαλείας στα Pixel, τα smartphones της εταιρείας. 

Τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε όποιον, υπό συγκεκριμένους όρους, καταφέρει να εντοπίσει κενά ασφαλείας στο τσιπ ασφαλείας Titan M, στα Pixel, τα smartphones του αμερικανικού κολοσσού. Η Google υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνες για την ασφάλεια των προϊόντων της κατά την τελευταία τετραετία. Ωστόσο ειδικοί στον χώρο της ασφάλειας αμφιβάλλουν κατά πόσο η αμοιβή θα αποτρέψει τους χρήστες που εντοπίζουν σφάλματα από το να καταφεύγουν σε εγκληματίες και να παίρνουν χρήματα από εκεί. Μία σειρά από εταιρείες, όπως η Apple, η Buzzfeed, η Facebook και η Samsung, προσφέρουν αμοιβές σε όσους χρήστες εντοπίζουν κενά στην ασφάλεια.

To τσιπ ασφαλείας Titan M στα Pixel έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ακεραιότητα του λειτουργικού τους συστήματος και να αποθηκεύει βιομετρικά δεδομένα, χρήσιμα για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου. Ωστόσο, η Katie Moussouris, ειδική σε θέματα ασφάλειας και CEO της Luta Security υποστηρίζει ότι το ποσό δεν μπορεί να αλλάξει συμπεριφορές καθώς στη μαύρη αγορά οι τιμές μπορούν να ανέβουν ανά πάσα στιγμή. «Η αμοιβή αυτή, που προσφέρεται σε εξωτερικούς ερευνητές, δημιουργεί ερωτήματα για τη διατήρηση και την πρόσληψη προσωπικού για την πρόληψη σφαλμάτων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η Moussouris. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM