Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Tik Tok δε χρησιμοποιείται μόνο για ευχάριστα lipsync videos, αλλά και για πιο επικίνδυνους σκοπούς, όπως η προπαγάνδα

 

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πολεμιστές της τρομοκρατικής ομάδας του Ισλαμικού κράτους, γνωστοί και ως ISIS, χρησιμοποιούν το παραπάνω κοινωνικό δίκτυο, που κατά βάση στηρίζεται σε βίντεο περιεχόμενο, για λόγους προπαγάνδας. 

 

«Ο ρυθμός, το beat, οι υποβλητικοί και δυναμικοί στίχοι είναι ορισμένα από τα στοιχεία της πλατφόρμας, τα οποία οι νέοι θεωρούν ως ιδιαίτερα ελκυστικά» ανέφερε η Elisabeth Kendall, ειδική σε θέματα εξτρεμισμού στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Αυτός ο catchy ρυθμός, που έχουν αυτά τα τραγούδια, σημαίνει ότι έμμεσα ενθαρρύνει την ιδεολογία του ISIS, η οποία διαδίδεται εύκολα και μένει στη συλλογική μνήμη«. 

  

Μάλιστα, ύστερα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας, τα βίντεο που είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα από υποτιθέμενους λογαριασμούς του Ισλαμικού κράτους κατέβηκαν άμεσα. Επίσης, σε ορισμένες από αυτές τις θολές εικόνες, που τελικά αποσύρθηκαν από το Tik Tok, περιλαμβάνονταν πτώματα στους δρόμους ή και τραγούδια του Ισλαμικού κράτους, τα οποία βέβαια ήταν «διανθισμένα» με ροζ καρδιές και ευχάριστα emoji που συμβόλιζαν την ειρήνη. 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Tik Tok είναι η 3η κατά σειρά εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το 2018, με το 30% των χρηστών της να είναι κάτω των 18 ετών. 

 

Πηγή: Futurism