Η Apple θα παρουσιάσει απόψε τη νέα σειρά iPhone, στο καθιερωμένο πλέον event του Σεπτεμβρίου ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των συσκευών. 

 

Τα «αποκαλυπτήρια» των νέων κινητών τηλεφώνων θα γίνουν στις 8μμ ώρα Ελλάδας, στο Steve Jobs Theater, στις εγκαταστάσεις της Apple στο Κουπερτίνο των ΗΠΑ. Το LiFO.gr θα παρακολουθήσει την παρουσίαση και θα σας ενημερώσει αναλυτικά για όλες τις εξελίξεις. 

 

Τι περιμένουμε

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, η Apple αναμένεται να λανσάρει τρεις συσκευές που θα διαδεχθούν τα iPhone Xs, Xs Max και XR, διατηρώντας τις ίδιες διαστάσεις στην οθόνη (5,8/6,5 και 6,1 ίντσες αντίστοιχα). Άγνωστο παραμένει ωστόσο αν τα νέα κινητά τηλέφωνα θα συνοδευτούν και από τη Series 5 των Apple Watch. Πληροφορίες πάντως θέλουν την Apple να δουλεύει πάνω σε νέα μοντέλο με κεραμικό σασί αλλά και εκδόσεις με «σκελετό» από τιτάνιο. Θεωρείται πάντως σχεδόν βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν νέα Apple Watch bands.

 

Το Steve Jobs Theater στο Κουπερτίνο (πηγή Apple)
Το Steve Jobs Theater στο Κουπερτίνο (πηγή Apple)

 

Αναβαθμισμένες κάμερες

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι οι διάδοχοι των Xs και Xs Max θα έχουν για πρώτη φορά σύστημα τριπλής οπίσθιας κάμερας με την "Pro" έκδοσή να διαθέτει ευρυγώνιο φακό, τηλεφακό και ultra wide angle φακό. Αναβαθμισμένος αναμένεται να είναι και ο εμπρόσθιος φακός, με την ανάλυση να σκαρφαλώνει από τα 7 στα 12 Megapixel, με δυνατότητα μαγνητοσκόπησης σε αργή κίνηση και για την εμπρόσθια κάμερα. Μυστήριο καλύπτει την ονομασία των συσκευών καθώς ουδείς γνωρίζει αν τα καινούργια μοντέλα θα «βαφτιστούν» iPhone 11 ή αλλιώς.

 

Μπαταρίες και αμφίδρομη φόρτιση

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πάντως, οι νέες συσκευές θα υποστηρίζουν αμφίδρομη φόρτιση που σημαίνει ότι οι κάτοχοι Airpods 2 θα μπορούν να φορτίζουν τα ακουστικά τους εξ επαφής, στην οπίσθια πλευρά των νέων κινητών. Αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, το πιθανότερο είναι να δούμε και μία σημαντική αύξηση στην χωρητικότητα της μπαταρίας (10% - 25%). 

 

«Μέσω της καινοτομίας αποκλειστικά»: Η πρόσκληση για το αποψινό event με τα ανανεωμένα χρώματα που ίσως παραπέμπουν στην παλέτα του νέου iPhone ή κάποιου άλλου αξεσουάρ
«Μέσω της καινοτομίας αποκλειστικά»: Η πρόσκληση για το αποψινό event με τα ανανεωμένα χρώματα που ίσως παραπέμπουν στην παλέτα του νέου iPhone ή κάποιου άλλου αξεσουάρ

 

«Αντίο» 3D Touch

Μια ακόμα αλλαγή που αναμένεται να ενσωματώσουν τα νέα iPhone θα είναι το οριστικό τέλος της τεχνολογίας 3D touch με σημαντικές διαφοροποιήσεις στα haptic gestures. Πηγές από την γραμμή παραγωγής της Apple ανέφεραν ότι η εταιρεία αποφάσισε να αφαιρέσει τον αισθητήρα και η δοκιμαστική έκδοση του iOS 13 (beta) φαίνεται να συνηγορεί προς αυτή την κατεύθυνση. 

 

Άλλωστε τα "Peek and Pοp" στο νέο λογισμικό είναι πλέον διαθέσιμα και σε παλιές συσκευές χωρίς ενσωματωμένο 3D Touch (όπως το iPhone XR για παράδειγμα), με την χειρονομία παρατεταμένης πίεσης για αυτές τις ενέργειες.

 

Γρήγορη Φόρτιση

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, τα φετινά iPhone θα συνοδευτούν από USB C φορτιστές αντί για τον κλασικό φορτιστή των 5W και καλώδιο Lightning/USB-C. Ωστόσο η πύλη lighting θα παραμείνει για μία ακόμη χρονιά.