ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιταλία: Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Ιταλία: Πρόστιμο ένα εκατομμύριο ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica Facebook Twitter
0

Η Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιταλίας ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Facebook για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ειδικότερα, η κυβερνητική Αρχή σε δήλωσή της την Παρασκευή είπε ότι 57 Ιταλοί κατέβασαν την εφαρμογή thisisyourdigitallife μέσω πρόσβασης στο Facebook με αποτέλεσμα η εν λόγω εφαρμογή να έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχεδόν 215.000 χρηστών στην Ιταλία.


Ωστόσο, η Αρχή, είπε ότι δεν μεταδόθηκαν δεδομένα κανενός χρήστη προς την Cambridge Analytica, μία πλέον ανενεργή εταιρεία πολιτικής συμβουλευτικής και συλλογής δεδομένων.


Το Facebook από τη μεριά του ανακοίνωσε ότι εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, θα διερευνήσει την απόφαση της ιταλικής Αρχής προστασίας, και «θα συνεχίσει να συνεργάζεται εποικοδομητικά λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες της»


Η αντίστοιχη Αρχή της Βρετανίας, συμπέρανε ότι η Cambridge Analytica συνέλεξε δεδομένα χρηστών του Facebook με σκοπό την αρωγή της εκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Με πληροφορίες από Washington Post/AP

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM