Βρετανία: Σε Ελληνίδα ερευνήτρια το φετινό βραβείο «Παπανικολάου»

Βρετανία: Σε Ελληνίδα ερευνήτρια το φετινό βραβείο «Παπανικολάου» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην κλινική ερευνήτρια, Μύρια Γαλάζη, απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Παπανικολάου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η κα Γαλάζη εργάζεται στο νοσοκομείο του St Bartholomew's, στο Λονδίνο, και βραβεύτηκε στην εκδήλωση που διοργανώνεται, κάθε χρόνο, από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με ερευνητικές εργασίες πάνωά στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και φαρμακολογίας.

Οι τέσσερις φετινοί, υποψήφιοι φιναλίστ για το βραβείο, παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες στο κοινό και, στη συνέχεια, ο νικητής επελέγη από ειδική επιστημονική επιτροπή.

«Το βραβείο Παπανικολάου είναι μια ιστορική και καθιερωμένη εκδήλωση της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου προς τιμήν του διακεκριμένου Έλληνα επιστήμονα Γ. Παπανικολάου. Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτος Κροκίδης.

Όπως είπε, ο διαγωνισμός «επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η βραβευμένη έρευνα αφορά στην κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στην ανθεκτικότητα ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη απέναντι στις διαθέσιμες θεραπείες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM