Το μέλλον του σεξ σ' ένα προφυλακτικό που έφτιαξαν επιστήμονες

Το μέλλον του σεξ σ' ένα προφυλακτικό που έφτιαξαν επιστήμονες Facebook Twitter
0

Κατά το τελευταίο μισό αιώνα, δεν έχουν γίνει πολλά για τη βελτίωση των προφυλακτικών εκτός ίσως από το να προστεθούν χρώματα και γεύσεις.

Αλλά τώρα, μια ομάδα επιστημόνων, έχει σχεδιάσει ένα νέο προφυλακτικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να αυτολιπαίνεται και μειώνει τις τριβές ενώ αυξάνει την ευχαρίστηση.

Το προφυλακτικό σχεδιάστηκε ως μέρος του διαγωνισμού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, το οποίο προσέφερε 100.000 δολάρια σε επιστήμονες που θα μπορούσαν να σχεδιάσουν το προφυλακτικό της «επόμενης γενιάς».

Το ίδρυμα αναγνώρισε ότι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά είναι επειδή « μειώνουν την ευχαρίστηση, δημιουργώντας ένα εμπόδιο που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ανεπιθύμητο».

Ο διαγωνισμός ζήτησε από τους ερευνητές να σχεδιάσουν ένα προφυλακτικό που θα ξεπερνούσε αυτό το μειονέκτημα και που θα διατηρούσε ή θα αύξανε την ευχαρίστηση, εξασφαλίζοντας παράλληλα ασφαλές σεξ.

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση στο βρετανικό περιοδικό Royal Society Open Science, αυτό το προφυλακτικό παρέχει προστασία και αυξάνει την «ικανοποίηση του χρήστη», έχοντας τη δυνατότητα να αυτο-λιπαίνεται.

Το μέλλον του σεξ σ' ένα προφυλακτικό που έφτιαξαν επιστήμονες Facebook Twitter

Το λιπαντικό στρώμα αποτελείται από υδρόφιλα πολυμερή και καλύπτει το προφυλακτικό από λατέξ.

Αυτά τα πολυμερή γίνονται υγρά όταν έρχονται σε επαφή με την υγρασία. Σε αντίθεση με τα κοινά προφυλακτικά, όπου το λιπαντικό σύντομα εξαντλείται, η ολισθηρότητα του προφυλακτικού μπορεί να αντέξει 1.000 ωθήσεις και αρκεί για 16 λεπτά σεξ.

Το νέο προφυλακτικό δοκιμάστηκε από 33 συμμετέχοντες και το 73% το επέλεξε ως πολύ καλύτερο.

Οι ερευνητές ελπίζουν αν και όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, ότι θα αυξήσει τη χρήση προφυλακτικού μεταξύ των πληθυσμών που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικά.

Το αισιόδοξο σενάριο φιλοδοξεί να έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε δύο χρόνια και τότε να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ