Να τι σημαίνει κόλλημα με το Netflix - Καταναλώνει το 15% του παγκόσμιου bandwidth

Να τι σημαίνει κόλλημα με το Netflix - Καταναλώνει το 15% του παγκόσμιου bandwidth Facebook Twitter
1

Το Netflix καταναλώνει ένα εντυπωσιακά πολύ μεγάλο ποσοστό του διαδικτυακού bandwidth, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της μεγάλη εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών Sandwine.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω Διαδικτύου καταναλώνει το 15% του bandwidth (εύρος ζώνης) σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά τη διαδικτυακή δραστηριότητα στις ΗΠΑ, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 19,1%. 

Όπως μεταδίδει το Forbes, πολύ επιτυχημένες σειρές όπως το Stranger Things μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο αυτό το ποσοστό τις βραδινές ώρες. 

«Στις ώρες αιχμής αυτό το νούμερο ανεβαίνει ακόμα και στο 40% σε ορισμένους παρόχους δικτύου στις ΗΠΑ» αναφέρει η έρευνα. 

Η Sandvine πιστώνει στο Netfix την υψηλότερη τεχνολογία συμπίεσης που χρησιμοποιεί και αναφέρει πως θα μπορούσε να με άνεση να λειτουργεί σε 3 φορές εντονότερους ρυθμούς καταναλώνοντας ακόμα και το 40% του παγκόσμιου bandwidth.

Το αντίστοιχο ποσοστό για το YouTube είναι 11,4% ενώ η περιήγηση στο Ίντερνετ καταναλώνει το 7,8% της κίνησης στο Διαδίκτυο. 

Γενικότερα η μετάδοση Βίντεο μέσω streaming συνεχίζει να αυξάνεται. Στις ΗΠΑ η Amazon Prime Video ξεπέρασε το YouTube στην κατανάλωση δεδομένων, έναντι 7,5% του YouTube. 

Στην μελέτη επισημαίνεται ακόμα η ισχυρή παρουσία της πειρατείας, παρά τις προσπάθειες των κινηματογραφικών και δισκογραφικών εταιριών να την καταπολεμήσουν, καθώς το BitTorrent συνεχίζει να αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο κομμάτι της κίνησης στο Διαδίκτυο. 

Συνολικά η προβολή βίντεο αντιπροσωπεύει το 57% της κατανάλωσης bandwith στο Διαδίκτυο ακολουθούμενη από την απλή περιήγηση στο Ίντερνετ με 17%, τα online παιχνίδια (7,8%) και τα social media με 5,1%.

Με πληροφορίες από Forbes

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM