Σαμποτάζ στην Tesla - Tι αναφέρει απόρρητο email του Έλον Μασκ

Σαμποτάζ στην Tesla - Tι αναφέρει απόρρητο email του Έλον Μασκ Facebook Twitter
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους υπαλλήλους τη Δευτέρα το πρωί, σχετικά με μια πυρκαγιά στο εργοστάσιο και αναφέρεται σε δολιοφθορά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε αργότερα το CNBC, ο Μασκ είχε στείλει ένα ακόμη ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους υπαλλήλους τη Tesla αργά το βράδυ της Κυριακής, ισχυριζόμενος ότι έχει ανακαλύψει έναν σαμποτέρ στις τάξεις της εταιρείας.

Ο Mασκ δήλωσε ότι αυτό το άτομο είχε πραγματοποιήσει αρκετά εκτεταμένες και ζημιογόνες δολιοφθορες στις επιχειρήσεις της εταιρείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως διέρρευσε δεδομένα σε ξένους παράγοντες.

Αρκετοί υπάλληλοι, από διάφορα τμήματα της Tesla, επιβεβαίωσαν την παραλαβή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο CNBC.

Η Tesla αναπτύσσει επί του παρόντος την παραγωγή για να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει προηγουμένως για 5.000 μοντέλα T3 εβδομαδιαίως έως το τέλος Ιουνίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla ανακοίνωσε μια ευρεία αναδιάρθρωση, μειώνοντας το 9% του εργατικού της δυναμικού. Οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν ενεργά στην παραγωγή του μοντέλου 3 δεν θα επηρεαστούν, ανέφερε η εταιρεία.

H Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαρροή του μηνύματος που απέστειλε ο Μασκ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Με απογοήτευση έμαθα αυτό το Σαββατοκύριακο για έναν υπάλληλο της Tesla ο οποίος είχε διεξάγει αρκετά εκτεταμένο και επιζήμιο σαμποτάζ στις επιχειρήσεις μας. Αυτό περιλάμβανε την άμεση αλλαγή κώδικα στο λειτουργικό σύστημα παραγωγής Tesla υπό ψευδείς ονομασίες χρήστη και την εξαγωγή μεγάλου όγκου πολύ ευαίσθητων δεδομένων της Tesla προς άγνωστα τρίτα μέρη», φέρεται να αναφέρει το μήνυμα που διέρρευσε.

«Το πλήρες εύρος των ενεργειών του δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά αυτό που έχει παραδεχθεί μέχρι τώρα είναι πολύ κακό. Τα δηλωμένα κίνητρά του είναι ότι ήθελε μια προαγωγή που δεν έλαβε. Υπό το πρίσμα αυτών των ενεργειών, η μη προαγωγή του ήταν σίγουρα η σωστή κίνηση», συνεχίζει.

Επιπλέον ανακοινώνει πως η έρευνα θα συνεχιστεί σε βάθος αυτήν την εβδομάδα καθώς θέλει να διαπιστωθεί αν δρούσε μόνος και αν συνεργάζονταν με εξωτερικούς οργανισμούς.

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με κάποιους που θέλουν να πεθάνει η Tesla. Αυτός περιλαμβάνουν τους χρηματιστές της Wall Street, οι οποίοι έχουν ήδη χάσει δισεκατομμύρια δολάρια και χάνουν πολύ περισσότερα. Είναι επίσης οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου (η πλουσιότερη βιομηχανία στον κόσμο) που δεν αγαπούν την ιδέα της Tesla να προωθήσει την ηλιακή ενέργεια και τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, υπάρχει το πλήθος των μεγάλων ανταγωνιστών αερίου / ντίζελ αυτοκινήτων. Αν είναι πρόθυμοι να εξαπατήσουν τόσο πολύ για τις εκπομπές, ίσως είναι πρόθυμοι να εξαπατήσουν με άλλους τρόπους», αναφέρει ο Μασκ δίνοντας τον τόνο για το ποιους υποψιάζεται.

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα κατά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς αυξάνουμε το ρυθμό παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι εξωτερικές δυνάμεις έχουν ισχυρότερο κίνητρο να μας σταματήσουν. Εάν γνωρίζετε, βλέπετε ή υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάτι ύποπτο, στείλτε μια σημείωση στη... [διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου] με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Το όνομά σας θα παραμείνει εμπιστευτικό», τονίζει ο Μασκ σε αυστηρό ύφος.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ