ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο μεγιστάνας των τεχνολογιών Ξαβιέ Νιέλ ανοίγει δωρεάν πανεπιστήμιο πληροφορικής στις ΗΠΑ

Ο μεγιστάνας των τεχνολογιών Ξαβιέ Νιέλ ανοίγει δωρεάν πανεπιστήμιο πληροφορικής στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

O Ξαβιέ Νιέλ, Γάλλος μεγιστάνας των τεχνολογιών, ιδρυτής του Free, ενός εκ των μεγαλύτερων παρόχων πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην πατρίδα του, ανακοίνωσε σήμερα το επόμενο φιλόδοξο σχέδιο που ετοιμάζεται να εκπονήσει, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ.

Ο Νιέλ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας δωρεάν σχολής εκπαίδευσης ψηφιακών επαγγελμάτων, στο πρότυπο της «σχολής 42» που ίδρυσε στο Παρίσι το 2013.


"Η σχολή «42» τώρα στο Silicon Valley: ένα πανεπιστήμιο χωρίς δίδακτρα για προγραμματιστές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανοικτό προς όλους, για 10.000 φοιτητές" έγραψε στο Twitter ο Νιέλ οποίος είναι έβδομος στην κατάταξη των πλουσιότερων επιχειρηματιών στη Γαλλία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η περιουσία του εκτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια (7 δισεκατομμύρια ευρώ).


Οι προσλήψεις του προσωπικού αναμένεται να ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, ενώ το καλοκαίρι σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων θα επιλεγούν οι σπουδαστές, διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου της σχολής 42. Το Τechcrunch αναφέρει πως στη σχολή αναμένεται να φοιτήσουν δωρεάν 10.000 σπουδαστές μέσα σε 5 χρόνια και πως η επένδυση αυτή είναι ύψους 100 εκατ. δολαρίων.


«Ο Ξαβιέ Νιέλ το χρηματοδότησε προσφέροντας 100 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία» επισημαίνεται.
Η νέα σχολή θα ανοίξει τις πύλες της στο Φρίμοντ, στο ανατολικό τμήμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο μπροστά από το Σίλικον Βάλεϊ (Καλιφόρνια, δυτικά).

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM