Τζεφ Μπέζος: Με αυτή τη μηχανή θα ταξιδέψει η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη

Τζεφ Μπέζος: Με αυτή τη μηχανή θα ταξιδέψει η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη Facebook Twitter
0

H NASA σχεδιάζει να στείλει μία γυναίκα στη Σελήνη το 2024, και όταν θα πραγματοποιεί το ταξίδι, θα το κάνει με μία μηχανή ΒΕ-7 της Blue Origin, που ανήκει στον Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με τον ίδιο.  

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon μοιράστηκε ένα βίντεο από τις δοκιμές της ΒΕ-7 στην Αλαμπάμα, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram. «Αυτή είναι η μηχανή που θα πάει την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της Σελήνης» έγραψε ο Μπέζος στην ανάρτησή του. Η Blue Origin ηγείται μιας «εθνικής ομάδας» ως ο «κυρίως εργολάβος» για την κατασκευή της σεληνακάτου Blue Moon. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν επίσης οι Lockheed Martin, Northrop Grumman και Draper.

Συνολικά, η μηχανή αυτή δοκιμάστηκε για λίγο περισσότερο από 20 λεπτά, σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπέζος στο Instagram.

Η Blue Origin επιλέχθηκε τον Απρίλιο από τη NASA, μαζί με άλλες εταιρείες, για να κατασκευάσει σεληνακάτους. Το ύψος του συμβολαίου ανάπτυξης σεληνάκατου στην ομάδα της Blue Origin ανήλθε σε 579 εκατ. δολάρια. Η SpaceΧ, έλαβε 135 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του Starship, και η Dynetics έλαβε 253 εκατ. δολάρια.


Οι σεληνάκατοι αποτελούν βασικό κομμάτι του προγράμματος Artemis κατά το οποίο η NASA θα τοποθετήσει δύο αστροναύτες, έναν άνδρα και μία γυναίκα, στη Σελήνη. Θα είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι πατούν το πόδι τους στην επιφάνεια του φεγγαριού από την τελευταία προσσελήνωση του Apollo, το 1972. Η NASA θα επιλέξει δύο από τις τρεις εταιρείες στις αρχές του Μαρτίου του 2021.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ