Τέλος οι πολιτικές διαφημίσεις στο Spotify από τις αρχές του 2020

Τέλος οι πολιτικές διαφημίσεις στο Spotify από τις αρχές του 2020 Facebook Twitter
Όπως ανακοινώθηκε, το Spotify βάζει τέλος στις πολιτικές διαφημίσεις από τις αρχές του νέου έτους - Pixabay
0

Τέλος στις πληρωμένες πολιτικές διαφημίσεις βάζει από τις αρχές του 2020 το Spotify, η υπηρεσία ψηφιακής μουσικής με 141 εκατομμύρια χρήστες, παγκοσμίως. 

«Αυτή τη χρονική στιγμή, δεν διαθέτουμε την απαραίτητη δυνατότητα στις διαδικασίες μας, τα συστήματα και τα εργαλεία ώστε να αξιολογούμε και να εξετάζουμε το συγκεκριμένο περιεχόμενο» εξήγησε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, σε δήλωσή της στο Reuters, προσθέτοντας πως «θα επανεκτιμήσουμε την απόφαση αυτή καθώς θα εξελίσσουμε τις δυνατότητές μας».

Παραμένει άγνωστο το ύψος εσόδων της εταιρείας - η οποία παρεμπιπτόντως αποδέχεται πολιτική διαφήμιση μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες - από τις πολιτικές διαφημίσεις.

Η νέα αυτή πολιτική που έρχεται ενώ το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020 ανεβαίνει, αφορά πολιτικά κόμματα ή άτομα εκλεγμένα ή προς εκλογή, διορισμένους αξιωματούχους, επιτροπές πολιτικής δράσης. Επιπλέον, η υπηρεσία δεν θα φιλοξενεί διαφημίσεις που υποστηρίζουν νομοθετικά και δικαστικά αποτελέσματα.

Οι παγκόσμιες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Facebook και η Google, δέχονται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση για να περιχαρακώσουν την παραπληροφόρηση στο περιεχόμενό τους και να σταματήσουν τις πολιτικές διαφημίσεις που περιέχουν παραπλανητικούς ή και ψευδείς ισχυρισμούς. Το Twitter απαγόρευσε τις πολιτικές διαφημίσεις τον περασμένο Οκτώβριο και, πριν από ένα μήνα, η Google ανακοίνωσε πως θα σταματήσει τις στοχευμένες διαφημίσεις με τη χρήση δεδομένων πολιτών.

Με πληροφορίες από Reuters/TheVerge

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM