LIVE!

Τα χειρότερα password - Kι όμως εκατομμύρια τα χρησιμοποιούν

Τα χειρότερα password - Kι όμως εκατομμύρια τα χρησιμοποιούν Facebook Twitter
1

Το να βρεις το σωστό και ασφαλές password στις μέρες μας με τόσες συσκευές και πλατφόρμες, είναι μια μάλλον δύσκολη δουλειά, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να δίνουν λίγη σημασία.

Μια βρετανική έρευνα έδειξε πως εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη passwords τόσο ερασιτεχνικά και προβλέψιμα, που είναι επικίνδυνα.

Αν και η έρευνα διεξήχθη στη Βρετανία, τα passwords με τους αριθμούς είναι μάλλον οικουμενικό πρόβλημα.

Η ανάλυση από το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Cyber Security (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου, βρήκε ότι το «123456», ήταν ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος κωδικός πρόσβασης σε λογαριασμούς.

Η μελέτη βοήθησε να αποκαλυφθούν τα κενά που θα μπορούσαν να αφήσουν τους ανθρώπους εκτεθειμένους σε κίνδυνο.

Το NCSC δήλωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέγουν τρεις τυχαίες λέξεις μαζί που να τις θυμούνται εύκολα για να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρός κωδικός πρόσβασης.

Στην κορυφή της λίστας με τους λογαριασμούς που εύκολα παραβιάζονται ήταν όπως αναφέραμε ως password το 123456, που εμφανίστηκε σε περισσότερους από 23 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής σειρά αριθμών ήταν το 123456789, ενώ άλλοι στους πρώτους πέντε συμπεριλαμβάνονται τα "qwerty", "password" και 1111111.

Το επόμενο σκέλος της έρευνας αφορά τους Βρετανούς, αλλά κάνοντας την αντιστοιχία μπορεί κανείς να μαντέψει τι είναι πιθανόν να συμβαίνει και σε άλλες χώρες, όπως πχ η Ελλάδα.

Το πιο κοινό όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί στους κωδικούς πρόσβασης ήταν το Ashley, ακολουθούμενο από τα Michael, Daniel, Jessica και Charlie.

Όταν πρόκειται για ομάδες ποδοσφαίρου, η Λίβερπουλ ήταν πρώτη και η Τσέλσι είναι δεύτερη. Το συγκρότημα Blink-182 ήταν το πιο κοινό από τα ονόματα μουσικών.

«Κανείς δεν πρέπει να προστατεύει ευαίσθητα δεδομένα με κάτι που μπορεί και άλλος να μαντέψει, όπως το όνομά τους, την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ή την αγαπημένη μπάντα του», λένε οι ειδικοί.

Τech & Science
1

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM