Τα emoji αντικαθιστούν τα PIN;

Τα emoji αντικαθιστούν τα PIN; Facebook Twitter
1

Θεωρείται κοινός τόπος, ιδιαίτερα από τους ειδικούς σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, ότι οι αριθμητικοί κωδικοί PIN (Personal Identification Number) αποτελούν ένα ισχνό και ευάλωτο μέτρο ασφάλειας.

Τα PIN παρέχουν συνολικά 7.290 μοναδικούς, τετραψήφιους συνδυασμούς οι οποίοι, μάλιστα, για αρκετούς είναι και δύσκολο να απομνημονευθούν.

H βρετανική εταιρεία, Intelligent Environments, για να ξεπεράσει τα παραπάνω μειονεκτήματα των PIN στην εφαρμογή τραπεζικών συναλλαγών για Android που δημιούργησε, είχε την ιδέα να αντικαταστήσει τους αριθμούς του τετραψήφιου κωδικού PIN με emoji.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύστημά της παρέχει ισχυρότερη ασφάλεια από τα συμβατικά PIN, αφού τα 44 πασίγνωστα emoji που διαθέτει στους χρήστες, δίνουν συνολικά 3,5 εκατομμύρια μοναδικούς συνδυασμούς, που ο καθένας τους απομνημονεύεται έυκολα και δεν είναι εύκολο να μαντευθεί από κάποιον χάκερ.

Φανταστείτε λοιπόν ότι το επόμενο PIN σας ενδέχεται να αποτελείται από το συνδυασμό λέξεων "πιγκουίνος, αστυνομικός, κολκύθα, κραγιόν" αντί για την ημερομηνία γεννήσεώς σας. 

Δείτε το βίντεο παρουσίασης της νέας υπηρεσίας:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Απλά μαθηματικά: Το PIN είναι συνδιασμός 4 αριθμών (0-9) και ο κάθε αριθμός μπορεί να επαναλαμβάνεται. Άρα10!=10.000 . Εάν ο κάθε αριθμός δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται τότε 10x9x8x7= 5040. Επίσης 1234 είναι διαφορετικό PIN από το 4321...Πως κατέληξαν στο 7.290 άγνωστο! Εάν κάποιος κατάλαβε, παρακαλώ πολύ να μου εξηγήσει...