Συν-ιδρυτής του Twitter: «Αν o Τραμπ κέρδισε χάρη στο δίκτυο μας, τότε ζητώ συγγνώμη»

Συν-ιδρυτής του Twitter: «Αν o Τραμπ κέρδισε χάρη στο δίκτυο μας, τότε ζητώ συγγνώμη» Facebook Twitter
0

«Αν είναι αλήθεια, ότι η νίκη του Τραμπ στις εκλογές δεν θα ήταν δυνατή χωρίς το Twitter, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσω συγγνώμη», δηλώνει στην εφημερίδα New York Times, ο συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Evan Williams, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι χωρίς το Twitter ο Τραμπ δεν θα είχε γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Williams, ο οποίος παραιτήθηκε από CEO του Twitter και τώρα εργάζεται για την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας για bloggers που ονομάζεται Medium, παραδέχθηκε ότι το Twitter έχει αρνητικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι προσελκύει τους εξτρεμιστές και τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν για να προσβάλλουν. «Νόμιζα ότι θα ήταν ένα μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούσαν  να εκφραστούν ελεύθερα και να ανταλλάξουν ιδέες και πληροφορίες και ότι o κόσμος θα γίνει αυτόματα ένα καλύτερο μέρος. Έκανα λάθος», λέει στην εφημερίδα.

Όπως σημειώνει επίσης, «το πρόβλημα με το διαδίκτυο είναι ότι ανταμείβει τα άκρα. Αν οδηγείς ένα αυτοκίνητο και συμβεί ένα τροχαίο, φυσικά θα κοιτάξεις. Το ίντερνετ το ερμηνεύει σαν ο άνθρωπος να ζητά να βλέπει συνεχώς ατυχήματα και του τα προμηθεύει». «Αν διαπιστώσω ότι από την κατεύθυνση που πηγαίνω βλέπω όλο και περισσότερα ατυχήματα, θα αλλάξω δρόμο», λέει για τη φιλοσοφία της νέας πλατφόρμας που αναπτύσσει.

Ο Τραμπ έχει 30 εκατομμύρια οπαδούς στο προσωπικό του λογαριασμό και επικρίνεται για την επικοινωνία μέσω Twitter, συχνά παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ