Σύγχυση στο Facebook με ένα νέο reaction αεροπλανάκι: τι πήγε στραβά;

Σύγχυση στο Facebook με ένα νέο reaction αεροπλανάκι: τι πήγε στραβά; Facebook Twitter
1

Μικρός πανικός δημιουργήθηκε από χθες και σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όταν οι χρήστες του Facebook σε συγκεκριμένα official pages ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ιστοσελίδων εντόπισαν ένα καινούριο reaction που είχε σήμα του ένα... αεροπλανάκι. 

Αυτομάτως, άρχισαν οι ερωτήσεις για το πώς μπορεί κανείς να προσθέσει το συγκεκριμένο σύμβολο στα δικά του reactions, αλλά και για το τι ακριβώς συμβολίζει. Παράλληλα, trolls και διάφοροι απατεώνες του διαδικτύου, βλέποντας τη ζήτησε, είχαν αρχίσει να «στήνουν» γκρουπ στα οποία τάχα συμβούλευαν τους χρήστες για το πώς μπορούσαν να το αποκτήσουν. 

Στην πραγματικότητα, ήταν ένας τρόπος να αυξήσουν τα likes και τους followers των σελίδων τους και φυσικά με τους χρήστες να διαπιστώνουν μετά από λίγη ώρα ότι το hastag #addplane ή #addairplane δεν είχε καμία χρηστική αξία και το χαριτωμένο σύμβολο, απλώς δεν ήταν εφικτό να προστεθεί και στα δικά τους posts. 

Λίγες ώρες μετά τον αρχικό θόρυβο το Facebook προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση για το τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί αυτό το αεροπλανάκι έκανε την εμφάνισή του κάτω από posts μερικών μόνων χρηστών και επίσημων σελίδων...

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα σφάλμα που τελικά έκανε ορατό το συγκεκριμένο κουμπί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

«Αυτό (σ.σ.: το αεροπλανο) ήταν μέρος ενός hackathon μεταξύ εργαζομένων. Δεν ήταν για... απογείωση. Ζητούμε συγνώμη», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, απογοητεύοντας τους χρήστες. 

Βέβαια, όπως γράφτηκε τόσο στα socila media όσο και sites με τεχνολογικά θέματα, επειδή η ιστορία έχει αποδείξει ότι το Facebook δεν κάνει τέτοιου είδους σφάλματα, αλλά... άλλα, ίσως όλο αυτό να ήταν και τεστάρισμα των αντιδράσεων των χρηστών σε ένα νέο reaction, με τους πάντες να προσπαθούν να μαντέψουν την εργαλειακή χρήση του. 

Με στοιχεία από wersm.com 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια