Reuters: Ποινική δίωξη εις βάρος του ιδρυτή της Uber στην Ν. Κορέα

Reuters: Ποινική δίωξη εις βάρος του ιδρυτή της Uber στην Ν. Κορέα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Reuters, αντιμέτωπος με πρόστιμο 18.000 δολαρίων ή ποινή φυλάκισης δύο ετών είναι ο 38χρονος ιδρυτής της εταιρείας Uber, Travis Kalanick, με τις κατηγορίες της παράνομης λειτουργίας υπηρεσίας ταξί, μετά από την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Νότιας Κορέας.

 

"Η Κεντρική Εισαγγελία της Σεούλ, απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Γενικού Διευθυντή της Uber καθώς και του νοτιοκορεατικού παραρτήματός της, για την παραβίαση τοπικού νόμου περί των μέσων μαζικής μεταφοράς, που απαγορεύει σε άτομα ή επιχειρήσεις να παράσχουν υπηρεσίες μεταφοράς ατόμων χωρίς την κατάλληλη άδεια", ανέφερε εκπρόσωπος της Uber.

 

Οι εισαγγελείς δεν θα προβούν σε συλλήψεις βάσει του κατηγορητηρίου, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Yonhap, αλλά ήδη οι αρχές της Σεούλ πέρασαν ένα μέτρο επιβολής προστίμου σε οδηγούς της Uber που δεν είναι επίσημα οδηγοί ταξί, ενώ προσφέρουν αμοιβή σε όσους πολίτες καταγγείλουν σχετικά περιστατικά στην αστυνομία.

 

"Η Uber Technologies σέβεται το νομικό σύστημα της Κορέας και προτίθεται να συνεργαστεί με τις κορεατικές αρχές", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι "η εφαρμογή μας που συνδέει πελάτες και οδηγούς είναι απόλυτα νόμιμη στην Κορέα και απολαμβάνει την υποστήριξη των χρηστών μας".

 

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM