Προτελευταία η Αθήνα στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που είναι φιλικές προς τις startup

Προτελευταία η Αθήνα στη λίστα με τις ευρωπαϊκές πόλεις που είναι φιλικές προς τις startup Facebook Twitter
0

Η Αθήνα κατατάχθηκε 34η από τις συνολικά 35 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση το δείκτη European Digital City Index (EDCI) που συντάσσει το Ίδρυμα Nesta ο οποίος συντάσσεται με βάση το ποιές πόλεις θεωρούνται ελκυστικές από τους νέους επιχειρηματίες για να ιδρύσουν εκεί μια νεοφυή (startup) επιχείρηση, αναφέρει σε δημοσίευμά του το σάιτ startupper.gr. 

Στο κείμενο για την Αθήνα, αναφέρεται ότι αποτρεπτικοί παράγοντες για την ίδρυση μιας startup στην Αθήνα είναι η έλλειψη χρηματοδότησης  και οι πολύπλοκες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου που αφορούν στην ίδρυση μιας επιχείρησης.  

Στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών πόλεων του δείκτη EDCI βρίσκεται το Λονδίνο, με δεύτερο το Άμστερνταμ και τρίτη τη Στοκχόλμη, ενώ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μεταξύ των κριτηρίων που εξετάζονται για την κατάρτιση της βαθμολογίας του EDCI είναι η επιχειρηματική κουλτούρα, το mentoring και η managerial βοήθεια, το συνολικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δεξιότητες κ.α. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή από το Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Τech & Science / Επιστροφή από τον Ψυχρό Πόλεμο: Σοβιετικός δορυφόρος του 1972 αναμένεται να πέσει στη Γη μετά από 53 χρόνια

Το διαστημικό σκάφος Kosmos 482, αποτυχημένη αποστολή προς την Αφροδίτη, ενδέχεται να επανεισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαΐου
LIFO NEWSROOM