Πρόστιμο 533 εκ. δολάρια στην Apple

Πρόστιμο 533 εκ. δολάρια στην Apple Facebook Twitter
0

Πρόστιμο ύψους 530 εκατομμυρίων καλείται να πληρώσει η Apple, μετά την απόφαση δικαστηρίου στο Τέξας, για την "εκ προθέσεως καταπάτηση 3 διαφορετικών ευρεσιτεχνιών" που ανήκαν σε άλλη εταιρεία οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες εφαρμογές του ψηφιακού μαγαζιού της, iTunes.

Σύμφωνα με τον Guardian και το Bloomberg, o ενάγων, δηλαδή η εταιρεία Smartflash στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα χρήσης, υποστήριξε ότι η Apple παραβίασε τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, που σχετίζονται με την "αποθήκευση δεδομένων και τη διαχείριση της πρόσβασης μέσω συστημάτων πληρωμών" και ανέφερε τη χρήση τους σε διάφορες εφαρμογές του iTunes.

 

Η Apple, η οποία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα της δίκης αποτελεί έναν ακόμα λόγο που επιβάλλει την αναθεώρηση του συστήματος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ώστε να περιοριστούν οι προσφυγές στα δικαστήρια εταιρειών που δεν παράγουν οι ίδιες προϊόντα ή λογισμικό.

"Η Smartflash δεν παράγει κανένα προϊόν, δεν έχει εργαζόμενους, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν έχει καμία παρουσία στις ΗΠΑ, και απλά εκμεταλλεύεται το σύστημα κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας διεκδικώντας δικαιώματα για τεχνολογία που εφηύρε η Apple και άλλες εταιρείες", δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple Kristin Huguet.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Smartflash έχει ήδη κάνει αγωγές για παρόμοιες υποθέσεις στην Google, την Amazon, την Samsung και την HTC.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΣ

Τech & Science / Βρήκαν τον πιο απομακρυσμένο και παλιό γαλαξία που έχει παρατηρηθεί ποτέ

Ο γαλαξίας MoM-z14 προσφέρει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ενδείξεις για το χρονολόγιο της ιστορίας του Σύμπαντος και για το πόσο διαφορετικό ήταν το πρώιμο Σύμπαν από ό,τι περίμεναν οι αστρονόμοι
THE LIFO TEAM