Πού βρίσκεται σήμερα το σπορ αμάξι που είχε εκτοξεύσει ο Ελον Μασκ στο διάστημα;

Πού βρίσκεται σήμερα το σπορ αμάξι που είχε εκτοξεύσει ο Ελον Μασκ στο διάστημα; Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο πιο ισχυρός επιχειρησιακός πύραυλος στον κόσμο, ο Falcon Heavy της SpaceX, εκτοξεύθηκε από τη Φλόριντα κουβαλώντας μαζί του το προσωπικό roadster Tesla του Έλον Μασκ. 

Το κεράσι σπορ αυτοκίνητο, όπου στη θέση του οδηγού έχει μια κούκλα ντυμένη με διαστημική στολή με το παρατσούκλι «Starman», είναι ακόμα κάπου εκεί έξω. Ακολουθεί ένα μοναχικό τροχιακό μονοπάτι γύρω από τον ήλιο ταξιδεύοντας άλλες φορές τόσο μακριά όσο η τροχιά του Άρη και άλλες, τόσο κοντά όσο η τροχιά της Γης.

Το αυτοκίνητο δεν εξυπηρετεί κάποιον επιστημονικό σκοπό. Επρόκειτο για μια δοκιμαστική εκτόξευση και η SpaceX χρειαζόταν ένα εικονικό ωφέλιμο φορτίο. Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι ήθελε να είναι το πιο ανόητο πράγμα που μπορεί κανείς να φανταστεί και έτσι διάλεξε το δικό του πολυτελές roadster της Tesla. 

Την περασμένη Δευτέρα, το roadster βρισκόταν περίπου 234 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη και περίπου 200 εκατομμύρια μίλια από τον Άρη, σύμφωνα με τον ιστότοπο whereisroadster.com, ο οποίος χρησιμοποιεί τα δεδομένα της NASA για να παρακολουθεί το όχημα.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο του Χάρβαρντ, Τζόναθαν ΜακΝτάουελ το αυτοκίνητο λογικά έχει παραμείνει ενιαίο αλλά πιθανότατα έχει ήδη χτυπηθεί από μετεωρίτες. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το roadster έχει διανύσει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια μίλια και έχει ολοκληρώσει περίπου 2,6 κύκλους γύρω από τον ήλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA, το αυτοκίνητο δεν είναι πιθανό να περάσει κοντά από άλλο πλανήτη μέχρι το 2035, όταν θα περάσει ξανά από τον Άρη. Στη συνέχεια, θα κάνει δύο περάσματα κοντά από τη Γη το 2047 και το 2050.

Μια ακαδημαϊκή εργασία υπολόγισε ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης του αυτοκινήτου με τη Γη μέσα στα επόμενα 15 εκατομμύρια χρόνια είναι περίπου 22% ενώ οι πιθανότητες να συντριβεί στην Αφροδίτη ή τον Ήλιο είναι 12%.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ