Ολλανδοί φοιτητές έκαναν road trip 3.000 χλμ με ηλιακό τροχόσπιτο δικής τους κατασκευής

Ολλανδοί φοιτητές έκαναν road trip 3.000 χλμ με ηλιακό τροχόσπιτο δικής τους κατασκευής Facebook Twitter
Ένα φουτουριστικό ηλιακό τροχόσπιτο που κατασκευάστηκε μέσα σε ένα χρόνο από 22 φοιτητές - Πηγή φωτογραφίας: Solar Team Eindhoven
0

Μια ομάδα φοιτητών από την Ολλανδία ολοκληρώνουν προσεχώς ένα ρόουντ τριπ 3.000 χιλιομέτρων στη δυτική Ευρώπη με το ηλιακό τροχόσπιτο που σχεδίασε και κατασκεύασε. 


Το Stella Vita είναι σχεδιασμένο για δύο επιβάτες και διαθέτει κουζίνα, καθιστικό, κρεβάτι και τουαλέτα. 


Με τη χρήση ηλιακής και μόνο ενέργειας, το όχημα μπορεί να καλύψει πάνω από 720 χιλιόμετρα μία ηλιόλουστη ημέρα, με ανώτατη ταχύτητα 120 χλμ/ώρα και χρήση όλων των εσωτερικών ανέσεων, τηλεόρασης και λάπτοπ. 

Ολλανδοί φοιτητές έκαναν road trip 3.000 χλμ με ηλιακό τροχόσπιτο δικής τους κατασκευής Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Solar Team Eindhoven

Το πρωτοποριακό τροχόσπιτο διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή του που μπορούν να ανοίξουν σε μεγαλύτερη έκταση, όταν είναι σταθμευμένο, ενώ μπορεί να φορτιστεί και μέσω ηλεκτρικών θυρών. 

«Η τεχνολογία είναι εδώ, εμείς απλώς πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Αν 22 φοιτητές μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα όχημα όπως αυτό σε ένα χρόνο, τότε είμαι σίγουρος πως μπορούν μια χαρά να το κάνουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες» λέει ο 20χρονος Tijn ter Horst, ένας από τους φοιτητές του πανεπιστημίου του Αϊντχόβεν που συμμετείχε στο εγχείρημα. 

Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου από το Αϊντχόφεν και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Ταρίφα, στη νοτιοδυτική Ισπανία. Επρόκειτο για ένα αυτοσχέδιο πρόγραμμα παρουσίασης της φουτουριστικής δημιουργίας τους και των εξαιρετικών ενεργειακών της δυνατοτήτων

Ολλανδοί φοιτητές έκαναν road trip 3.000 χλμ με ηλιακό τροχόσπιτο δικής τους κατασκευής Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Solar Team Eindhoven

Σύμφωνα με τους φοιτητές, το Stella Vita είχε φοβερή απήχηση στους ισπανικούς δρόμους, προσελκύοντας τα βλέμματα και την προσοχή άλλων οδηγών. 


«Ακόμα και σε μέρα με συννεφιά, το όχημα μπορεί να παράγει 60-70% ενέργεια. Κι ακόμη κι όταν δεν υπάρχει καθόλου ήλιος, εξακολουθείς να έχεις ένα αυτόνομο, κανονικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορείς να φορτίζεις σε σταθμούς φόρτισης» εξηγεί ο δρ Carlo Van der Weijer, συντονιστής της ομάδας. 


Μετά το ταξίδι τους, οι φοιτητές θα επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο και τις επιστήμες τους. «Θα τους πάρει κάποιο διάστημα να συνηθίσουν. Αλλά περάσαμε υπέροχα και μάθαμα πολλά. Τι μέλλει γενέσθαι με το Stella Vita; Το μεγάλο όνειρο είναι να υπάρξει μια εταιρεία που να πάει την ιδέα μας στο επόμενο επίπεδο. Αν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ο Ίλον Μασκ; Περιμένω από στιγμή σε στιγμή τηλεφώνημά του» παραδέχεται αστειευόμενος ο πρότζεκτ μάνατζερ της ομάδας, Kjell Revenberg.
 


Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Τech & Science / Το μακρύ αντίο του Zuckerberg στο metaverse μόλις έγινε πολύ πιο επίσημο

Η Meta περιορίζει δραστικά τη VR εκδοχή του Horizon Worlds και δείχνει όλο και πιο καθαρά ότι το αρχικό metaverse όραμα του Mark Zuckerberg περνά σε φάση υποχώρησης, την ώρα που το βάρος της εταιρείας μεταφέρεται στην AI.
THE LIFO TEAM
Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Τech & Science / Γιατί το νέο Wired ενοχλεί τους tech bros και αυτό μάλλον του βγαίνει σε καλό

Η νέα διευθύντρια του Wired περιγράφει στους New York Times τη στροφή του περιοδικού προς μια πιο πολιτική και συγκρουσιακή tech δημοσιογραφία, μια στροφή που δίνει νέο βάρος στο brand αλλά δεν αποφεύγει και τις αστοχίες
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ