Νυν και πρώην στελέχη της Microsoft κατηγορούνται για «λεκτική και σεξουαλική παρενόχληση»

Πρώην και νυν στελέχη της Microsoft κατηγορούνται για «λεκτική και σεξουαλική παρενόχληση» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Νυν και πρώην στελέχη της Microsoft έχουν κατηγορηθεί για λεκτική και σεξουαλική παρενόχληση, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μερικούς από αυτούς ως «golden boys».

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε το Insider, χθες (μέσω του Windows Central), πολλά στελέχη της εταιρείας έχουν κατηγορηθεί για «λεκτική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση».

Η έκθεση στοχεύει ιδιαίτερα στον Alex Kipman, ο οποίος ήταν ο κύριος προγραμματιστής των έξυπνων γυαλιών HoloLens και βοήθησε στην ανάπτυξη του υλικού Xbox Kinect.

Σε μία καταγγελία εναντίον του αναφέρεται ότι περίπου το 2016 έως το 2017 o Kipman φορούσε ένα ακουστικό VR που αντικατοπτριζόταν σε μια κοντινή οθόνη, με το βίντεο, που προβαλλόταν (στην οθόνη) να κάνει πολλές γυναίκες να αισθάνονται «αρκετά άβολα».

«Στο βίντεο που εμφανιζόταν στην οθόνη, αρκετές νεαρές γυναίκες με ελάχιστα ρούχα χάζευαν πάνω σε ένα κρεβάτι, ενώ ακολουθούσε ένας απροκάλυπτα σεξουαλικός μαξιλαροπόλεμος», αναφέρει το ρεπορτάζ του Insider.

Ένας υπάλληλος που ήταν παρών, μιλώντας αργότερα με το Insider, περιέγραψε τη σκηνή ως "VR porn".« Οι συγκεντρωμένοι υπάλληλοι αντάλλαξαν σαστισμένες ματιές και μερικοί από αυτούς βγήκαν έξω», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι πολλοί μάνατζερ προσπάθησαν να μην υπάρχουν γυναίκες γύρω από τον Kipman, με αυτόν να απαιτεί «συνοδούς» από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, κάτι που η Microsoft αρνείται ότι έκανε ποτέ.

Το πρώην στέλεχος Terry Myerson και το νυν στέλεχος Tom Keane αναφέρονται επίσης στην έκθεση, με τον Myseron να αποχωρεί από τη Microsoft το 2018, λίγο μετά από μια «κατάρρευση» στα παρασκήνια μιας εκδήλωσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, προφανώς γνώριζε επίσης το περιστατικό, καθώς ήταν ο κύριος λόγος για την αποχώρηση του Myerson.

Ο Keane κατηγορήθηκε ότι έκανε ένα μέλος του προσωπικού να κλάψει και προφανώς τον αποκαλούσαν «King Tom» πίσω από την πλάτη του λόγω των απαιτήσεων του από τους υπαλλήλους.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Kipman φέρεται να έτριψε τους ώμους μιας γυναίκας υπαλλήλου του, παρόλο που εκείνη έδειχνε να αισθάνεται «πολύ άβολα» αλλά εκείνος δεν απολύθηκε ακόμη και όταν η υπάλληλος «σήκωσε τους ώμους της, προφανώς προσπαθώντας να τον κάνει να σταματήσει».

Πέρυσι, περισσότεροι από 25 υπάλληλοι συνυπέγραψαν μια αναφορά σχετικά με την ανάρμοστη συμπεριφορά του Kipman, αν και δεν ελήφθησαν μέτρα.

Σύμφωνα με την έκθεση, μία συγκαλυμμένη αιτιολογία ήταν η πανδημία, καθώς σήμαινε ότι κανείς δεν έπρεπε να συνεργάζεται στενά με τον Kipman, σύμφωνα με ένα πρώην στέλεχος που συνεργάστηκε μαζί του.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, όπως αναφέρει η έκθεση,  το γεγονός ότι μια εταιρεία στο μέγεθος της Microsoft θα χρειαζόταν χρόνια για να αλλάξει γύρω από τέτοια ζητήματα, αλλά μπορεί να είναι λίγο σοκαριστικό το γεγονός ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι τόσο άσχημα για προφανώς πολλούς υπαλλήλους.

Αλλά αν υπάρχει ένα στοιχείο από τη αναφορά του Insider, είναι ο χρόνος του Alex Kipman στην εταιρεία: μπορεί να είναι βραχύβιος, και αν όχι, θα πρέπει να είναι, όπως αναφέρεται.

Αυτή δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους αναφορά εναντίον του, καθώς όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Insider,  κατά την ηγεσία του στο HoloLens, το τμήμα να ονομάζεται "[email protected]@t show".

Με πληροφορίες του Insider/windowscentral

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ