Νέος επίμονος ιός στο Facebook

Νέος επίμονος ιός στο Facebook Facebook Twitter
0

Άλλος ένας επικίνδυνος ιός έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στο Facebook, ο οποίος εκμεταλλεύεται την απροσεξία ορισμένων χρηστών και μεταδίδεται μέσω αναρτήσεων, προσωπικών μηνυμάτων ή ακόμα και email με τίτλο Private Video. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους χρήστες σε ο,τιδήποτε τιτλοφορείται "Private Video" ή OMG, αφού ο ιός κρύβεται στο link που οδηγεί στο υποτιθέμενο video και αν το κάποιος το ανοίξει, αμέσως μεταδίδεται στον υπολογιστή. Δεν ανοίγουμε λοιπόν οποιοδήποτε μήνυμα ή ανάρτηση με αυτό τον τίτλο ούτε κλικάρουμε σε κάποιο link, και διαγράφουμε αμέσως το email με αυτό το θέμα.

Σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα του του ιού, το πρώτο που θα πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook, καθώς και να κάνει εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης όλων των browsers του υπολογιστή του, καταλήγει το δημοσίευμα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM