Νέα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων προανήγγειλε το Facebook

Νέα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων προανήγγειλε το Facebook Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

To Facebook ανακοίνωσε σήμερα πως θα λάβει επιπλέον μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τα οποία θα κάνουν «πανεύκολη» τη διαχείριση για τα μέλη της κοινότητας. 

Η νέα ανακοίνωση του διαδικτυακού κολοσσού έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου Cambridge Analytica (CA) που κλυδωνίζει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιπλέον των ανακοινώσεων που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ», ο ιδρυτής και CEO του Facebook, «θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα εντός των επόμενων εβδομάδων με στόχο να επιτρέψουμε στους χρήστες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο επί των προσωπικών τους δεδομένων» επισημαίνεται σε μπλογκ του Facebook, που μετρά περισσότερους από 2 εκατομμύρια χρήστες.

Η εταιρεία επιθυμεί, όπως λέει, να καταστήσει πιο εύληπτες τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας κάνοντας πιο εύκολο τόσο τον εντοπισμό όσο και τη χρήση τους.


«Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είχαν προβλεφθεί εδώ και κάποιον καιρό και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απλά υπογραμμίζουν τη σημασία τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Όχι» στη Βρετανία, «ναι» στο Κογκρέσο

Παρά την άρνησή του να καταθέσει στο βρετανικό κοινοβούλιο αυτοπροσώπως, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου, σύμφωνα με μία πηγή που επικαλείται το Reuters.

Για το θέμα έχει δώσει τελεσίγραφο δύο εβδομάδων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ζητά περισσότερες εξηγήσεις από την εταιρεία, σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών που είναι εγγεγραμμένοι στο facebook.   


Στη σχετική ανάρτηση δίνονται αρκετά παραδείγματα των προσεχών τροποποιήσεων, όπως ένα ξεχωριστό μενού προκειμένου ο χρήστης να βρίσκει και να διαχειρίζεται το σύνολο των παραμέτρων εμπιστευτικότητας.

Άλλα εργαλεία θα βοηθούν τα μέλη της κοινότητας να αποθηκεύουν στον υπολογιστή τους αλλά και να διαγράφουν προσωπικά δεδομένα τους από το Facebook. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Τech & Science / Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Το παράξενο οικογενειακό υπόβαθρο, η σιωπή των Μέσων, η προσπάθεια να περιγραφεί η Άνι Άλτμαν ως συναισθηματικά ασταθής και μία δημοσιογράφος που δεν πείθεται από το αφήγημα της «ιδιοφυΐας της Τεχνητής Νοημοσύνης»
NEWSROOM
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Τech & Science / Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Η πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, επί 13 χρόνια σε αυτή τη θέση, είδε, άκουσε και διαχειρίστηκε σχεδόν τα πάντα, μέχρι τη μέρα που ο Ίλον Μασκ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διασταύρωση, ασφάλεια και αυστηρές πολιτικές στην πλατφόρμα. Σήμερα, σε μία σπάνια συνέντευξή της μιλά για όσα συνέβησαν τότε, για τη ζημιά που προκάλεσε ο Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα και τους λόγους που την οδήγησαν στην έξοδο
NEWSROOM