Το Facebook χάνει την εμπιστοσύνη των χρηστών του σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις

Το Facebook χάνει την εμπιστοσύνη των χρηστών του σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
0

Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο Facebook, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Οι δημοσκοπήσες αυτές έρχονται την ώρα που ο CEO του πιο δημοφιλoύς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε και πάλι συγγνώμη για το πρόσφατο σκάνδαλο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων μέσω ολοσέλιδων διαφημιστικών καταχωρήσεων σε εφημερίδες.

Παρά τις προσπάθειές του, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δηλώνουν πιστεύουν ότι το Facebook θα τηρήσει την αμερικανική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρίας Ipsos.

Άλλη δημοσκόπηση, για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Bild am Sonntag», δείχνει ότι το 60% των Γερμανών φοβούνται ότι το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για τη δημοκρατία.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη επειδή «πρόδωσε την εμπιστοσύνη» των χρηστών, με ολοσέλιδες διαφημιστικές καταχωρήσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως π.χ. στις «Observer», «Sunday Times» και «Guardian» καθώς και στα αμερικανικά έντυπα «New York Times», «Washington Post» και «Wall Street Journal».

Μετά το σκάνδαλο με την βρετανική εταιρία Cambridge Analytica, το Facebook προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του μεταξύ των χρηστών, των διαφημιστών, των πολιτικών και των επενδυτών.

Ο Αμερικανός, Δημοκρατικός βουλευτής Μαρκ Γουόρνερ, που είναι μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι το Facebook δεν ήταν «απολύτως διαθέσιμο» να εξηγήσει πώς χρησιμοποίησε η CA τα δεδομένα που συγκέντρωσε. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του να καταθέσει αυτοπροσώπως ο Ζούκερμπεργκ στο Κογκρέσο.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς (41%) εμπιστεύονται ότι το Facebook θα τηρήσει τους νόμους που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους. Τα ποσοστά είναι κατά πολύ υψηλότερα για την Amazon.com (66%), για το Google (62%) και τη Microsoft Corp (60%).

Η δημοσκόπηση στην Bild έγινε από την εταιρεία Kantar EMNID. Μόνο το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετική επίδραση στη δημοκρατία, ενώ το 60% πιστεύει το αντίθετο.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του εγκεφάλου σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Τech & Science / Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Η επίτευξη μίας υγιούς ισορροπίας με την τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νέα γενιά σήμερα, υπάρχουν όμως δύο τρόποι με τους οποίους να συμβεί
LIFO NEWSROOM
Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Τech & Science / Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Επιστήμονες λύνουν το αρχαίο «πρόβλημα του κασσίτερου»: Ο κασσίτερος από την Κορνουάλη διακινούνταν στη Μεσόγειο από την Εποχή του Χαλκού, αλλάζοντας την εικόνα της προϊστορικής Βρετανίας
LIFO NEWSROOM
Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM