NASA: Η αποστολή Artemis I έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην Σελήνη

NASA: Η αποστολή Artemis I έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην Σελήνη Facebook Twitter
Φωτ: @NASA_Orion
0

Η αποστολή Artemis I έφτασε στην ελάχιστη απόστασή της από την επιφάνεια της Σελήνης.

Η κάψουλα Orion, στο οποίο επιβαίνουν τρία ανδρείκελα, βρέθηκε κοντά την επιφάνεια, ανοίγοντας πλέον τον δρόμο για μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη.

Συγκεκριμένα, πέταξε περίπου 81 μίλια (περίπου 130 χιλιόμετρα) πάνω από τη σεληνιακή επιφάνεια, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία.

NASA: Η αποστολή Artemis I έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην Σελήνη Facebook Twitter

LIVE NOW: The @NASA_Orion spacecraft is performing its first powered lunar flyby.

Orion will make its closest approach to the lunar surface during the #Artemis I mission - approximately 80 miles – at 7:57am ET (12:57 UTC). https://t.co/rO5HBPx0Ec

Πριν λίγες ημέρες, ο αξιωματούχος της NASA, Χάουαρντ Χου, ανέφερε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παραμείνουν στην Σελήνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας. Όπως είπε, θα χρειαστούν κατοικίες για υποστήριξη επιστημονικών αποστολών.

NASA: Η αποστολή Artemis I έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην Σελήνη Facebook Twitter

Το Artemis αντιπροσωπεύει μια σειρά αποστολών με κλιμακωτούς στόχους. Ο τρίτος – που έχει προγραμματιστεί δοκιμαστικά για το 2025 – αναμένεται να επιστρέψει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά από την εποχή του Απόλλωνα.

Με πληροφορίες CNBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ